Aktuality

Parkovať už nebude problém

poradna

V tomto smere nespokojných vodičov a majiteľov motorových vozidiel len pribúda.

Niet sa čomu čudovať, keď sa niekto sťažuje, že si nemá  kam svoje auto odparkovať.  A hoci je v našom meste tento problém dlhodobejšieho charakteru, do pohybu sa začali veci dávať až teraz, s príchodom nového vedenia.

Pokiaľ sa parkovné plochy schvália podľa vypracovaného návrhu referenta dopravy MsÚ Emila Hudáka, pribudne v meste 174 nových parkovacích miest na ploche 2576 m².

Aj keď je návrh už teraz vypracovaný, celý proces je omnoho zdĺhavejší, než sa zdá. Kým príde k jeho realizácii, je potrebné vypracovať projektové dokumentácie, návrh musí prejsť komisiou dopravy, Mestským zastupiteľstvom, medzitým je potrebné vyčleniť finančné prostriedky z mestského rozpočtu, tento rozpočet schváliť a to najdôležitejšie, je konečné vyjadrenie a rozhodnutie Okresného Dopravného Inšpektorátu v Nitre.

Podľa dnes už existujúceho grafického obrazového a popisného návrhu umiestnenia nových parkovacích miest v meste Zlaté Moravce a v jeho mestských častiach, by sa malo dať navyše parkovať na miestach:

  1. Sládkovičova ulica – 16 parkovacích miest so šikmým státím
  2. Pribinova ulica – 30 parkovacích miest so šikmým státím
  3. Mojmírova ulica 7-11 – pravá strana komunikácie – 7 parkovacích miest s pozdĺžnym státím, ľavá strana komunikácie – 28 parkovacích miest so šikmým státím
  4. Školská ulica – 28 parkovacích miest s kolmým státím
  5. Ulica Obrancov mieru – 23 parkovacích miest s kolmým státím
  6. Ulica Martina Benku – 42 parkovacích miest s kolmým státím

-lr-

[nggallery id=137]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button