AktualitySamospráva

Primátorská kvapka krvi

poradna

 Dňa 26. júna sa pod záštitou Rádu svätého Lazara (Saint Lazarus of Jerusalem) konala v poradí už tretia „Primátorská kvapka krvi“ v spolupráci s Mestom Zlaté Moravce.

Vzácnu tekutinu prišlo tentokrát darovať 46 ľudí, z toho 10 prvodarcov, ktorým sa venoval pracovný tím Národnej transfúznej stanice SR z Nitry a Červený kríž. Na všetko dohliadala MUDr. Mária Končálová, primárka interného oddelenia Mestskej nemocnice prof. MUDr. R. Korca, DrSc.

Všetkým darcom a všetkým zúčastneným, ktorí prispeli k tejto úctyhodnej akcii primátor Peter Lednár zo srdca ďakuje, zvlášť vzácnemu hosťovi a zároveň darcovi zastupujúceho spomínaný Rád, Róbertovi Bodorovi (riaditeľ humanitárnej záležitosti KMFAP na Slovensku).

Pozn. red.:

Rád svätého Lazara – Je rytiersky rád v celosvetovom zastúpení, ktorého členovia podporujú a bránia kresťanskú vieru, pomáhajú chorým a zraniteľným, presadzujú kresťanské princípy rytierstva a podieľajú sa na humanitárnej pomoci na celom svete.

-lr-

[nggallery id=242][hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button