Aktuality

KOCÚRKOVO ALEBO SABOTÁŽ?

poradna

Vážení občania, to čo sa deje v našom meste, lepšie povedané, čo stvárajú podaktorí poslanci už tretie volebné obdobie, to sa nedialo ani v tom povestnom KOCÚRKOVE!

Zúčastnil som sa 20 MZ, ktoré sa konalo v MČ Zlatých Moraviec v Prílepoch a verte Vážení občania bola to doslova fraška a neúcta niektorých poslancov voči zúčastneným občanom. Podotýkam, že tých občanov sa zúčastnilo značné množstvo, zaplnili celý kultúrny dom a to z toho dôvodu, že členovia finančnej komisii navrhli zrušiť materskú škôlku v Prílepoch a MŠ Slnečná. Podaktorí poslanci najmä členovia finančnej komisie obvinili prítomných občanov, že robia paniku a že to nezaznelo takto na komisii, skrátka poslanci, podotýkam podaktorí, si robili z prítomných občanov bláznov a vedome ich klamali! Klamali ich, pretože ZÁPISNICA Z POKRAČOVANIA ZASADNUTIA FINANČNEJ KOMISIE DŇA 22.10.2012 hovorí jasne, že na návrh Ing. Lisého finančná komisia ODPORUČILA v rámci racionalizačných opatrení ZRUŠIŤ MŠ PRÍLEPY a MŠ SLNEČNÁ atď. Páni poslanci, pán GALABA, prečo klamete a zavádzate občanov, alebo lož je vašou pracovnou metódou? Takto sa správate k svojim občanom, daňovým poplatníkom, z ktorých daní ste platení páni poslanci najmä pán GALABA? Emotívne k tomuto bodu vystúpil pán poslanec Husár, ktorého si mimochodom vysoko vážim, ale tu prestrelil, keď tvrdil, že občania robia paniku, že škôlka sa nedá zrušiť! Pán poslanec Husár, keď je to tak, tak si poučte svojho poslaneckého kolegu p. Galabu nech z jeho komisie nevychádzajú doslova somariny, ktoré zbytočné traumatizujú občanov! No a vrcholom od poslanca Galabu bolo klamstvo voči občanom, keď sa ho spýtali, že koľko prispieva mesto na súkromnú Požitavskú futbalovú akadémiu FC ViOn, tak povedal, že nič! Pán poslanec ,prečo ste znovu klamal občanov, to fakt je lož Vašou poslaneckou pracovnou metódou? A pýtam sa Vás to preto, lebo dobre viete, že poslanecký zbor odsúhlasil na r.2012 finančný príspevok pre túto súkromnú futbalovú akadémiu 90 000 eur, čo je v prepočte 2 711 340 korún a od roku 2003 mesto už prispelo tejto spoločnosti, aj s rokom 2012, 244 495 eur čo je 7 365 656,37 sk, tak na čo tie klamstvá? Ďalej poslanec Galaba obvinil prítomných občanov, že vedú krčmové reči, nuž pán poslanec, keď finančná komisia pod Vašim vedením prijíma KRČMOVÉ ROZHODNUTIA, tak sú k tomu aj adekvátne pripomienky! No a vrcholom všetkého bolo, keď jeden poslanec „odporučil“ občanom, aby nečítali jeden nemenovaný týždenník – noviny, lebo že zavádzajú čitateľov. Pán poslanec Vy zavádzate svojich voličov a klamete ich, lebo tieto noviny čerpali zo zápisnice finančnej komisie, pod ktorou bol podpísaný Váš poslanecký kolega Galaba!

Ďalej by ma zaujímalo a nielen mňa aj daňových poplatníkov, čiže občanov nášho mesta, z ktorých daní ste platení, prečo je zasadanie finančnej komisie neverejné, čiže neprístupné pre občanov, keď na tejto komisii rozhodujete o verejných financiách? Čo je na tom také tajné? Vysvetlite to občanom nášho mesta pán predseda finančnej komisie Galaba. Ďalej pán primátor Ing. Peter Lednár predniesol znovu návrh na prevzatie úveru na financovanie investičných akcií mesta, no a zase ho poslanci ako sú: Petrovič, Galaba ,Holý, Klučiar, Záchenský, Boršč, Dubajová, Uhrínová a Vicianová odsabotovali. Vyberiem len také perličky ich argumentov. Poslanec Petrovič povedal, že peniaze sa minú na opravy ciest a chodníkov, čiže návratnosť je nulová. Ja sa pýtam… spokojnosť občanov nášho mesta s občianskou vybavenosťou, čiže chodníkmi a cestami atď., pre Vás a pre pána poslanca Holého, ale aj pre ďalších poslancov nič neznamená? Vážení občania, čiže keď si zlomíte nohu na rozbitom chodníku alebo poškodíte motorové vozidlo na jamami posiatej miestnej komunikácii, tak sa s dôverou obráťte o náhradu škody na pánov poslancov, ktorí znovu znemožnili prijatie úveru svojim hlasovaním. Čiže občania ulíc ako je Palárikova, Timravy, Priemyselná, J. Kráľa, Migazziho budete naďalej chodiť po rozbitých cestách, občania bytovky na ul. 1. mája 4-6-8 ďalej budete mať rozbité nádvorie a poškodenú kanalizáciu, ktorá Vám bude výkalmi zaplavovať pivnice, vodiči na ul. M Benku, Obrancov Mieru a Hviezdoslavovej naďalej nebudete mať kde parkovať atď. Vážení občania tak za tieto vymoženosti môžete poďakovať svojím voleným zástupcom. Poslanec Petrovič navrhol, aby mesto kúpilo z úveru nejaký stroj, ktorý by zarábal a z toho by mesto opravovalo chodníky atď. Pán poslanec a čo takto kúpiť výherný automat umiestniť ho na MsÚ, stránky si môžu zahrať mesto si zarobí a môže opravovať cesty a chodníky. Prosím Vás pán poslanec aspoň trochu rozmýšľajte keď niečo poviete, lebo mesto nie je podnikateľský subjekt, ale verejná správa a preto treba zabezpečiť aj občiansku vybavenosť a služby pre občanov a chodníky a cesty by boli skutočne pre všetkých obyvateľov mesta. A návratnosť tejto investície by bola v spokojnosti obyvateľov nášho mesta, ale zrejme Vám o to nejde páni poslanci česť výnimkám. Veď čo, hlupáci občania nech platia dane a poplatky, my si odsúhlasíme na každý rok po 55 380 eur na odmeny a po 500 eur na každý rok na občerstvenie, čiže za tri roky je to Vážení páni 167 640 eur v korunách je to 5 050 322,64 korún! Vážení občania toto je k zaplakaniu, my musíme chodiť po rozbitých cestách a chodníkoch, žiadne investičné akcie v meste sa robiť nemôžu, lebo je kríza, ale páni poslanci si doprajú, však pán Galaba a spol! Vážení občania na záver uvediem mená poslancov, ktorí boli za to aby si mesto vzalo úver na investičné akcie sú to páni poslanci: Husár, Chládek, Tonkovič, Hritz a Škvarenina.

Občan mesta JOZEF KOVÁČ

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button