AktualityPozvánky

20 ROKOV CECHU SLOVENSKÝCH KERAMIKOV

poradna

Pri príležitosti 20. výročia Cechu slovenských keramikov bude slávnostne otvorená dňa 17. septembra o 17.00 h výstava „20 rokov Cechu slovenských keramikov“ v pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre – Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach.

Cech slovenských keramikov bol založený v roku 1994 v Modre. Predstavuje sa ako združenie občanov s profesným zameraním na keramickú výrobu a tvorbu. Jedným z hlavných cieľov cechu je podpora výroby tradičnej ľudovej keramiky, rešpektujúc osobitosti jednotlivých regiónov, v ktorých výstavami a inými kultúrno-spoločenskými aktivitami prispieva k šíreniu duchovných hodnôt národa. V súčasnosti združuje 24 členov, z ktorých väčšina predstaví svoju tvorbu na výstave pri príležitosti 20. výročia Cechu slovenských keramikov Slovenska v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach a to od 17. septembra v čase o 17.00 h. Výstava predstaví širokú škálu úžitkových, dekoratívnych a záhradných predmetov z keramiky. Nebude chýbať ani keramika Raku z dielne Branislava Gahéra, ktorá sa páli v plynovej peci pri 160 °C a je vkladaná do pilín. Zaujímavú techniku spojenia kovu, dreva a keramiky predstaví Mgr. Ľubomír Michalko prezentovanú na svojich predmetoch. Nebude chýbať ani modranská, či habánska keramika a veľa iných zaujímavých keramických kúskov. Výstava potrvá do 30. novembra 2014.

Ponitrianske múzeum v Nitre


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button