Aktuality

Mesto môžete kontaktovať pomocou bezplatnej mobilnej aplikácie „City Monitor“ priamo zo svojho telefónu

poradna

Na oficiálnej stránke mesta Zlaté Moravce  www.zlatemoravce.eu pribudla 16. septembra 2014 na hornej lište vpravo nová ikona pod názvom City Monitor, prostredníctvom ktorej môžu občania jednoducho nahlasovať prípadné poruchy v meste, upozornenia na nedostatky, svoje podnety na ich odstránenie a nápady na ich zlepšenie. Zatiaľ testovaciu verziu poskytla firma QBSW, a.s., Bratislava do konca roka bezplatne a pokiaľ sa v praxi osvedčí, spoplatnená sa môže stať súčasťou samosprávy mesta i naďalej.

Riešenie City Monitor prináša moderný spôsob komunikácie medzi samosprávami miest a ich obyvateľmi prostredníctvom mobilných technológií. Občania miest a obcí môžu po stiahnutí bezplatnej mobilnej aplikácie City Monitor kontaktovať Mesto priamo zo svojich telefónov, pričom sa všetky hlásenia ukladajú na stránke www.citymonitor.sk, kde sú dostupné na ďalšie spracovanie pre samosprávu. Poverený pracovník samosprávy tak môže prezerať, editovať a zabezpečiť vyriešenie evidovaných podnetov. Vďaka tomuto atraktívnemu komunikačnému kanálu môže každý prispieť ku skrášleniu a zveľadeniu svojho okolia.

Mobilná aplikácia je určená občanom, ktorým záleží na rozvoji vlastného mesta a na tom, aby všetky verejné služby v obci fungovali tak, ako majú. Prostredníctvom aplikácie môžu jednoducho posielať podnety svojej samospráve, od nefunkčného verejného osvetlenia, cez znečistenie verejného priestranstva, až po pohyb túlavých zvierat. Priamo vo svojom smartfóne môžu zároveň sledovať priebeh riešenia problému od jeho nahlásenia, až po vyriešenie. Aplikácia je dostupná pre platformy Android a iOS a funguje tiež v offline režime (všetky požiadavky sa synchronizujú pri WiFi pripojení, alebo po pripojení do 3G siete).

Webová aplikácia je určená pre všetky samosprávy, ktoré chcú byť bližšie a dostupnejšie pre svojich občanov a komunikovať s nimi jednoducho a transparentne. Všetky požiadavky občanov sú dostupné vo webovej časti aplikácie, kde si ich môžu oprávnení pracovníci samosprávy prezerať, editovať a zaevidovať ich vyriešenie.

Ľ. Rosinská

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button