AktualityDenné centrum

Buďte predvídaví!

poradna

Náčelník Mestskej polície Marián Takáč predostrel skupine seniorov základné rady, ako sa vyvarovať nepríjemnému prekvapeniu, ktoré obvykle prichádza po stretnutí s „vreckármi“. Stalo sa tak 14. októbra na ďalšej bezpečnostnej prednáške, ktorá sa uskutočnila tradične v priestoroch Denného centra.

Všetci by si mali osvojiť nosenie osobných dokladov oddelene od finančnej hotovosti. Pri nevyhnutnom nosení väčšieho množstva peňazí sú vhodnou alternatívou dve peňaženky s rozdelenými financiami, ktoré sú hlavným lákadlom pre vynaliezavých podvodníkov a zlodejov.

Vzhľadom k aktuálnemu ročnému obdobiu, skoršiemu stmievaniu sa a blížiacemu sa Sviatku všetkých svätých prinášajúcemu zvýšenie a zhustenie premávky, je na mieste nosenie reflexných prvkov, ktorých účel netreba podceňovať.

Primátor Peter Lednár tiež apeloval na predvídavosť a opatrnosť seniorov pri nakupovaní v nákupných centrách a aj pri pohybovaní sa tmavšími uličkami mesta, hlavne vo večerných a nočných hodinách.

Svoj časový priestor si, ako zvyčajne, v prednáške našli otázky a odpovede súvisiace s informáciami o aktuálnom dianí v meste.

Problematika krádeží, podvodov a zločinnosti, ktorú sme kedysi vnímali iba sporadicky a sprostredkovane z médií, je už, žiaľ, každodennou súčasťou tejto  doby. Preto je pravidelná osveta v oblasti bezpečnosti na mieste a jej opakovanie má jednoznačne svoje opodstatnenie. V tomto prípade platí, radšej stokrát počuť a zásady bezpečnosti si osvojiť ako raz zažiť.

V prípade núdze volajte Mestskú políciu na bezplatnom telefónnom čísle 159.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button