AktualityŠport

Tretí ročník Volejbalového turnaja o Pohár Mesta Zlaté Moravce

poradna

Dňa 25. októbra 2014 sa v piatich telocvičniach, na siedmych ihriskách v našom meste odohral 3. ročník Volejbalového turnaja amatérskych družstiev o Pohár mesta Zlaté Moravce.

Tohtoročný turnaj bol výnimočný o jeho rozšírenie s medzinárodným zastúpením susedov z okolitých štátov.

V súčasnosti najväčšieho podujatia tohto druhu na území Česko – Slovenska sa zúčastnilo 35 súťažných tímov a takmer 300 športovcov z celého Slovenska, Poľska a Česka.

Najvyšší počet účastných družstiev bol z Bratislavy, Banskej Bystrici, Nitry, Liptovského Mikuláša, Štúrova, Dolného Kubína, Košíc a Prešova. Svoj záujem prejavili predovšetkým vďaka pozitívnym a nezabudnuteľným zážitkom z minulých ročníkov. Z Českých miest prišli zástupcovia z Prahy, Ostravy, Brna a Michálkovic. „Tento rok sa nám podarilo prilákať aj družstvo z mesta Rabka, z Poľska,“ prezradil hrdo jeden z organizátorov Jakub Ďuriš.

Najlepším hráčom turnaja sa stal Roman Kubš (brat slovenského reprezentanta vo volejbale, účastníka Majstrovstiev Sveta, Majstrovstiev Európy). Ocenenie za najlepšiu hráčku si prevzala Barbora Michalcová (Strašne dobre, BB).

Ručne vyrobený výherný pohár s prvým miestom si odniesli rovnako, ako minulý rok, Banskobystričania – Strašne dobre. Druhí najlepší volejbalisti tohto turnaja boli vyhodnotení Trnavčania – HIT a tretí skončili Nitrania a Bratislavčania v jednom tíme – Spikes.

Konečné poradie ostatných tímov:
4. Nahaj Tak (Banská Bystrica – SK)
5. POHODA (Zlaté Moravce – SK)
6. Vozičkare (Bratislava – SK)
7. NVK (Nitra – SK)
8. RESPECT (Nitra – SK)
9. Podnikatelia Gabčíkovo (Gabčíkovo – SK)
10. Sieťkári (Banská Bystrica – SK)
11. Tlmače (Tlmače/Levice – SK)
12. Mladé Pušky (Banská Štiavnica – SK)
13. Drobci (Liptovský Mikuláš – SK)
14. Len tak (Banská Bystrica – SK)
15. Šijacie stroje (Bratislava – SK)
16. Sokol Bratislava (Bratislava – SK)
17. Něcoveselého (Ostrava – CZ)
18. M-tim (Myjava – SK)
19. Froteristi (Štúrovo – SK)
20. Bôžikovia (Zlaté Moravce – SK)
21. Attiq Team (Rabka – PL)
22. PF Panthers (Zlaté Moravce – SK)
23. Trosky (Zvolen – SK)
24. Človeče, napi sa! (Košice – SK)
25. Chmelové bábovky (Zlaté Moravce – SK)
26. WASABI BB (Banská Bystrica – SK)
27. U-chyláci (Košice – SK)
28. Tibor TEAM (Bratislava – SK)
29. Smajlíci (Prešov – SK)
30. S.O.S Banská Bystrica (Banská Bystrica – SK)
31. Michálkovice (Michálkovice – CZ)
32. Sedem statočných (Žiar nad Hronom – SK)
33. Na posednú chvíľu (Brezno – SK)
34. Akula (Dolný Kubín -SK)
35. ŠHOK (Bánovce n/Bebravou – SK)

link na mapu, odkiaľ boli družstvá:  https://mapsengine.google.com/map/viewer?mid=zQ21JL5DeTpg.kOd9mPkQpLU0

POĎAKOVANIE ORGANIZÁTOROV – Peter Janík, Veronika Rajnohová, Jakub Ďuriš:

„ Naše poďakovanie patrí hlavne Mestu Zlaté Moravce, ako oficiálnemu partnerovi turnaja a pánovi primátorovi Petrovi Lednárovi, ktorý nám pri každom turnaji vyšiel v ústrety a tým nám uľahčil organizáciu. Radi by sme poďakovali generálnemu partnerovi, firme Menzi Muck Slovakia, a.s. so sídlom v Nitre a ďalším sponzorom – Hotel Eminent, Benat Centrum, iSKEJP – Matej Dvonč, Super TAXI. Poďakovať chceme aj všetkým školám ktoré nám poskytli priestory – Gymnázium Janka Kráľa, Stredná odborná škola polytechnická, Obchodná akadémia, ZŠ – Robotnícka, Stredná odborná škola obchodu a služieb.“

Malé vyznanie a zopár úprimných slov Jakuba Ďuriša v jeho odkaze patrí všetkým, v ktorých silách a v záujme je podpora a pomoc nielen tohto podujatia v budúcnosti. Dobré skutky sa bez pochýb vracajú späť v podobe skvelých pocitov z neskrývanej vďačnosti všetkých zúčastnených a zážitky pri účasti a pohľade na tieto veľkolepé udalosti:
„Do budúceho roku by som si želal, aby si viac Zlatomoravčanov uvedomilo, že to, čo sa deje u nás, v našom meste, sa nedeje nikde na Slovensku a na takej kvalitnej úrovni, za čo nám ďakujú mnohí ľudia, ktorí k nám na turnaj prišli. Dôkazom toho je aj poľské a české zastúpenie tímov a opätovný záujem o turnaj v budúcom roku. Už teraz, pár dní po turnaji, máme rezervovanú účasť pre všetkých 35 miest na budúci ročník. Bol by som rád, keby si toto podujatie prišlo pozrieť viac ľudí z nášho mesta. Tak isto, by som bol rád, keby viac Zlatomoraveckých firiem prispelo na šport v našom meste. Podporu potrebujeme nielen my, ale aj školy, ktoré sa snažia urobiť niečo pre deti, ktoré chcú športovať. Je to reklama pre naše mesto. Som hrdý a rád, že sa nám jedným víkendom podarilo zviditeľniť naše malé mesto na mape Slovenska a ukázať ho aj našim susedom z Čiech a Poľska. Ešte raz, úprimne za všetko ďakujeme.“

Ľubomíra Rosinská

facebook
facebook


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button