AktualityDenné centrum

Ako správne komunikovať?

poradna

„Existujú štyri, len štyri spôsoby, ako sa kontaktujeme so svetom. Na základe týchto štyroch spôsobov nás hodnotia a zaraďujú: Čo robíme, ako vyzeráme, čo hovoríme a ako to hovoríme.“

Dale Carnegie

Nájsť človeka na rovnakej vlnovej dĺžke, akými sme my, nebýva jednoduché. Ak ho niekedy stretneme, staneme sa najlepšími priateľmi, alebo najväčšími rivalmi. Je len na nás, ako dokážeme vnímať nastavené zrkadlo samého seba a ako s ním dokážeme komunikovať. Práve komunikácia a zvládanie situácií býva základom úspechu každého z nás, či už v pracovnej, spoločenskej alebo rodinno-partnerskej oblasti. Každý deň sa dostávame do situácií, ktoré nás potešia alebo naopak, rozhnevajú. A ten, kto dokáže informáciu najrýchlejšie spracovať a adekvátne na ňu zareagovať, sa stáva pánom situácie.

Komunikácia, čo a ako hovoríme, je dnes najdôležitejším faktorom úspechu, či pádu. Významní predstavitelia vo vládach, v priemysle a vzdelávaní, majú rozvinuté schopnosti účinnej komunikácie s ľuďmi. Ľudia sa nemusia s takými schopnosťami narodiť. Každý, kto po nich túži, ich však môže nadobudnúť. Stačí pevná vôľa a rozhodnosť. Keď si zlepšíme schopnosť komunikovať, dokážeme efektívnejšie prezentovať svoje názory priateľom, rodine, nadriadenému, či spolupracovníkom.

Milí seniori!

Mesto Zlaté Moravce pokračuje v projekte „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov“ ďalším kurzom – Komunikačné zručnosti. Ak máte nad 50 rokov a vaše trvalé bydlisko je v okrese Zlaté Moravce, tentokrát máte možnosť získať vedomosti v spoločenskej komunikácii.

Kurz bude prebiehať v priebehu mesiacov február a marec po dobu 60 vyučovacích hodín.

Obsah vzdelávania:

 

  • ● základná efektívna komunikácia
  • ● syndróm stresu
  • ● syndróm vyhorenia
  • ● asertívna komunikácia
  • ● vyjednávanie
  • ● predchádzanie konfliktom

 

V prípade záujmu o absolvovanie kurzu sa hláste na MsÚ, Oddelenie projektov a propagácie č.d. 40 u Ing. Miroslava Košúta, alebo na tel. čísle: 0918 571 642; prípadne osobne v Dennom centre na Mojmírovej ulici.

Mesto Zlaté Moravce sa v roku 2012 zapojilo svojou žiadosťou do výzvy EÚ ohľadne projektu „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov“ a získalo prostredníctvom eurofondov finančný nenávratný príspevok vo výške 93 641, 78 € na pomoc seniorom v ich nezávislejšom a rozhľadenejšom každodennom živote.

Dňa 13. októbra 2014 sa odštartovala realizácia tohto projektu v praxi. Občania nad 50 rokov, ktorí prejavili záujem, sa vzdelávacieho programu zúčastniť, mali možnosť doteraz absolvovať kurzy: Práca s informačnými a komunikačnými technológiami (IKT) – začiatočníci, Práca s IKT – užívateľ, Práca s IKT – pokročilý užívateľ, Právna gramotnosť, Anglický jazyk, Nemecký jazyk, Spoločenská etiketa, Zdravý životný štýl.

Projekt, ktorý sa realizuje vďaka iniciatíve Mesta Zlaté Moravce a podpore z Európskeho sociálneho fondu, má umožniť seniorom vzdelať sa vo sférach, prostredníctvom ktorých nájdu lepšie uplatnenie svojich potrieb a túžob, s menej obtiažnym zaradením sa do súčasnej spoločnosti.

„Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.“

Ľubomíra Rosinská

loga_senior


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button