AktualitySamospráva

POZOR! ZNÍŽENIE POPLATKOV VOČI MESTU

poradna

Na základe rozhodnutia primátorky mesta Zlaté Moravce Serafíny Ostrihoňovej sa občanom nad 62 rokov znižujú poplatky za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na rok 2015 o polovicu.

Úplné znenie Usmernenia primátorky, ktoré nadobudlo platnosť 16. januára 2015:

I.

Podľa § 82 ods. 3 zák. 582/2004 Z.Z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších predpisov: “Obec môže na základe žiadosti poplatníka na zmiernenie alebo odstránenie tvrdosti zákona vyrubený poplatok znížiť, alebo odpustiť’ rozhodnutím“.

II.

Na základe uvedeného zákonného ustanovenia primátorka mesta Zlaté Moravce za účelom zmiernenia tvrdosti citovaného zákona vydáva nasledovné usmernenie pre Odd. miestnych daní a vymáhania pohľadávok MsÚ Zlaté Moravce: Poplatok za komunálne a drobné stavebné odpady je možné znížiť iba na základe žiadosti poplatníka.

Na zjednotenie postupu pri zmierňovaní tvrdosti uvedeného zákona primátorka mesta určuje, že uvedený poplatok sa rozhodnutím vydaným Mestom Zlaté Moravce, ako správcom dane pre rok 2015, zníži v nasledovných prípadoch takto:

a) o 50 % z poplatku pre poplatníka, ktorý k 1. januáru zdaňovacieho obdobia dovŕšil 62 rokov

Sadzba poplatku pre fyzické osoby je stanovená v súlade s čl. 3. ods. 2 VZN mesta Zlaté Moravce č. 7/2012 o poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Zlaté Moravce.

Ak si v zdaňovacom období roka 2015 poplatník neuplatní nárok na zníženie poplatku do 31. decembra príslušného zdaňovacieho obdobia podaním žiadosti a v tejto lehote nepredloží príslušné doklady, jeho žiadosti na zníženie poplatku nebude vyhovené.

Odd. miestnych daní a vymáhania pohľadávok MsÚ Zlaté Moravce – referát zabezpečujúci agendu poplatku za KO a DSO, – bude vydávať po splnení podmienok na zníženie poplatku stanovených v tomto usmernení rozhodnutia, podpísané za Mesto Zlaté Moravce povereným zamestnancom, ktorým uvedený poplatok, v súlade s týmto usmernením, zníži.

Spracovala Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button