AktualityDenné centrum

Ukončenie kurzu Zdravie a životný štýl

poradna

V rámci projektu „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov“ prebiehal v mesiaci január kurz pod názvom „Zdravie a životný štýl, Prvá pomoc a zdravoveda pre seniorov“. V rozsahu 20 hodín ho počas štyroch dní absolvovalo tridsať seniorov. Zavŕšením ukončenia kurzu, ktorý prebiehal v priestoroch Denného centra bolo získanie diplomu potvrdzujúceho úspešné absolvovanie vzdelávacej aktivity. Diplomy absolventom odovzdávala 28. januára 2015 primátorka mesta Zlaté Moravce  Serafína Ostrihoňová, spolu s lektorom kurzu Marekom Mikulom. Z Mestského úradu bol prítomný vedúci Oddelenia projektov a propagácie mesta Miroslav Košút.

Na mieste bolo úvodné poďakovanie pána Mikulu adresované prítomným za prejavenie veľkého záujmu o tento predmet a za pozitívnu spätnú väzbu, ktorej sa mu dostávalo. Počas procesu odovzdávania diplomov a gratulácií jednotlivcom sa primátorka zaujímala o to, v čom a v akom smere bol pre každého kurz prínosným a čím ich obohatil. V odpovediach sa absolventi zjednotili a zhodli na tom, že okrem nových teoretických poznatkov a doplňujúcich informácií nadobudli aj nové priateľstvá. V nadväznosti na to dala primátorka do popredia fakt, že nie nadarmo od nepamäti platí pravidlo a samotný význam latinského citátu, ktorý hovorí sám za seba: „Non scholae, sed vitae discimus“, čo v preklade znamená: „Neučíme sa pre školu, ale pre život“.

O milé prekvapenie sa postarali Ďakovné listy určené Marekovi Mikulovi a Miroslavovi Košútovi, ktoré im udelila Základná organizácia Jednoty dôchodcov – Zlaté Moravce, za ich prospešnú prácu.

Všetkým dodatočne ešte raz gratulujeme k úspešnému ukončeniu kurzu.

Kurz v sebe zahŕňal nasledovný obsah vzdelávania: ● Stravovanie a životný štýl, ● Psychika a relax – streching, relaxačné cvičenia, ● Vplyv umenia a kultúry na psychiku seniorov, ● Ďalšie vzdelávanie seniorov – univerzity tretieho veku, e – learning, kurzy a pod., ● Aktívne starnutie (seniori v práci)

Mesto Zlaté Moravce sa v roku 2012 zapojilo svojou žiadosťou do výzvy EÚ ohľadne projektu „Ďalšie vzdelávanie – cesta k zlepšeniu kvality života seniorov“ a prostredníctvom eurofondov získalo finančný nenávratný príspevok vo výške 93 641,78 € na pomoc seniorom v ich nezávislejšom a rozhľadenejšom každodennom živote. Cieľom projektu, ktorý sa realizuje vďaka iniciatíve Mesta Zlaté Moravce a podpore z Európskeho sociálneho fondu je zabezpečiť zlepšenie kvality života seniorov a umožniť im lepšie sa zapájať do spoločnosti v súlade s ich potrebami, túžbami, schopnosťami a zároveň upevniť medzigeneračnú solidaritu. Samotná realizácia projektu sa začala 13. októbra 2014. Občania nad 50 rokov, ktorí o vzdelávací program prejavili záujem si mohli vybrať z viacerých pripravených kurzov.

loga_senior

„Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ“

spracovala M. Petrovičová


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button