AktualityHistóriaPozvánky

Zbierka starožitností

poradna

Známe, či nepoznané, alebo úplne zabudnuté predmety, ktoré boli súčasťou každodenného života v 20. storočí bude možné uzrieť na výstave Zbierka starožitností, ktorá bude prebiehať od 2.2. – 27.2.2015 v pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre – v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach.

Výstava Zbierka starožitností prezentuje predmety, ktoré sú pre niektorých z nás ešte stále bežné, ale pre mladú generáciu staromódne, ba i úplne neznáme. Niektorí z nás si zaspomínajú na časy, keď takýto predmet používali, iní môže prostredníctvom nich nahliadnuť do nepoznaného detstva a života svojich prarodičov. Ponitrianske múzeum v spolupráci so súkromnými zberateľmi otvorí výstavu predmetov, ktoré sa bežne používali v 20. storočí. Školáci sa môžu prísť pozrieť aký mali ich prarodičia peračník, ktorý dnes nahrádza moderný s rôznymi rozprávkovými bytosťami, či kalamáre. Pre milovníkov tabaku budú vystavené rôzne fajky a domácich kutilov, či remeselníkov potešia rôzne druhy ručných hoblíkov. Ak vás zaujíma ako sa voľakedy žehlilo, veru nebolo to naparovacou žehličkou, ktorá ušetrí čas žehlenia. Používali sa železné žehličky, do ktorých sa vkladalo žeravé uhlie. Nebude chýbať ani predchodca hifi veže – rádio a mnoho ďalších predmetov.

Mgr. Ľubica Packová-Zahradárová

www.zlatemoravce.info


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button