AktualityVideo

Slávnosť životného jubilea pátra Jozefa

poradna

V Kostole Božského Srdca Ježišovho v Zlatých Moravciach sa 19. marca  pod záštitou Kongregácie bratov Tešiteľov z Getsemanu konala Slávnostná svätá omša pri príležitosti sv. Jozefa, ženícha Panny Márie a za zdravie a Božiu pomoc pre pátra Jozefa Kendru CCG, ktorý v tento deň oslávil svoje meniny a zároveň sa 19. marca 2015 dožil svojich krásnych 85. narodenín. Svätú omšu celebroval generálny vikár diecézneho biskupa J. E. Mons. Viliama Judáka, Mons. Peter Brodek.

Ku gratulantom sa s prejavom veľkej cti a vďačnosti pripojila aj primátorka Ing. Serafína Ostrihoňová:

„Drahý náš Duchovný otec Jozef!

Ďakujem Vám za to, že sa Vám môžem prihovoriť a poďakovať v mene vašich a mojich Zlatomoravčanov.

Spája nás neskonalá úcta a láska k najväčšej osobnosti, aká kedy na Zemi žila. Je to láska k tomu, ktorý je naša cesta, pravda a život. K Bohu, Synovi, Pánu Ježišovi Kristovi.

Vy, Otecko Jozefko, ste nás podľa Ježiškovho príkladu učil a naučil žiť život pre iných. Aj Vašou zásluhou som sa dopracovala k poznaniu, že pre mňa je nebo konať dobro. Poznám pritom slová z prvého listu Korinťaňom. Ani oko nevedelo, ani ucho nepočulo a ani do ľudského srdca nevstúpilo to, čo Boh pripravil tým, čo ho milujú.

Otče! Ďakujem Vám za to, že ste nám prinášali správy o spasení. Správy nášho spasiteľa, ktoré menili naše životy a tak ste nás privádzali k Bohu, ktorý nás miluje mnohonásobne väčšou láskou, akou dokážeme milovať my jeho. Ďakujem Vám za všetkých, ktorých ste naučili milovať svoj kríž. Tiež k nim patrím. Ďakujem všemohúcemu Bohu, že aj cez náš kríž priťahuje, našich blížnych k sebe blíž.

Aj Boží syn kričal v záhrade Getsemanskej v tú noc, keď ho zradili. Vo svojom utrpení žiadal otca, aby od neho odňal kalich utrpenia, hoci vedel, že to najväčšie víťazstvo je náš kríž. Vydal svoj život ako obetu lásky kvôli nám.

Otče! Ste skutočným bratom, tešiteľom Božského srdca Ježikovho z Getseman, ktorý nás naučil nepochybovať o tom, že Pán Ježiš je vždy s nami a že len s s ním môžeme prísť k pokoju a víťazstvu. Keď bude čas opustiť našu Getsemanskú záhradu, náš spasiteľ a najväčší a najvernejší priateľ Ježiš Kristus, pôjde vždy s Vami Otecko Jozefko i s každým z nás, údolím priamo ku krížu a tam sa naše skúšky zmenia na triumf.

Ešte raz Vám za Zlatomoravčanov ďakujem.“

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button