Aktualityi-POSTŠport

Víkendové šípkarenie

poradna

Moraveckí šípkari v sobotu zavŕšili napínavými duelmi ďalšiu dekádu Zlatomoravskej šípkarskej ligy.

Mestská liga sa hrá počas roka v troch dekádach, každá dekáda pozostáva z 13 kôl. Zimná dekáda trvala od 6.12.2014 do 28.2.2015 a zmeralo si v nej sily 41 hráčov, pričom pravidelných bolo okolo 20 hráčov.
Prvenstvo kapitána šípkarov bolo jasné už niekoľko kôl, takže na prvom mieste sa nečakalo žiadne prekvapenie, aj napriek možno prichádzajúcej jarnej únave a miernom poľavení v posledných kolách si prvé miesto odniesol kapitán našich šípkarov a momentálne náš najlepší hráč Vladimír Rajnoha. Na ďalších miestach a to hlavne na druhom, treťom a štvrtom to bolo napäté do poslednej chvíle a naozaj rozhodovalo až sobotňajšie kolo o jednotlivých umiestneniach, keďže bodové rozdiely boli veľmi tesné.
www.zlatemoravce.infoNakoniec si druhé miesto odniesol Milan Ševce a tretie Juraj Hlavatý, tesne za ním na 4. mieste skončil Ivan Novotný.
Vyhodnotenie ligy sa nieslo v priateľskom duchu a priaznivcov šípiek potešilo aj to, že pani primátorka Ing. Serafína Ostrihoňová, prijala pozvanie a osobne odovzdala ocenenia najlepším. Ďakujeme veľmi pekne vedeniu mesta, že sa zaujíma o voľnočasové aktivity svojich obyvateľov. Pani primátorke šípkari vysvetlili pravidlá hry a dokonca za veľkej podpory si aj vyskúšala hodenie prvej šípky v živote. Bolo to milé stretnutie a všetci veríme, že nie posledné.
Šípkari pri tejto slávnostnej udalosti zároveň pokrstili novovzniknuté Občianske združenie Šípkarsky klub Zlaté Moravce. V rámci fungovania združenia plánujú rozšírenie svojich aktivít a zapojiť mládež a obyvateľov mesta do šípkarskych aktivít. A hneď  ako prvé chceme uverejniť výzvu na prihlasovanie sa kolektívov – 4 členných družstiev na 1. ročník turnaja O pohár Zlatých Moraviec. Privítame amatérskych hráčov v 4- členných družstvách. Vieme, že šípky hrajú v rôznych inštitúciach a firmách, tak príďte medzi nás sa zabaviť a otestovať svoje výkony. Počas turnaja budú k dispozícií naši najlepší hráči, ktorí sú ochotní vám poradiť a pomôcť. Prihlasujte sa do konca marca na mailovej adrese vlado1972@gmail.com. Turnaj plánujeme zorganizovať dňa 10.4.2015, podrobnosti budú zverejnené na stránke www.zm-darts.sk.  Medzi ďalšie plánované akcie bude určite patriť v rámci dňa detí, turnaj rodičov s deťmi.
Víkend pokračoval extraligovou nedeľou. Je pravda, že našim šípkarom sa túto sezónu v extralige nedarí. A akosi posilňujú  svoju neohrozenú poslednú pozíciu v tabuľke. V nedeľu odhádzali dve stretnutia s DC Žilina a DC Visolaje, ktoré prehrali.  Stále však dúfajú, že ešte zamiešajú karty v extralige pri posledných stretnutia tohto ročníka. Zároveň veria, že z Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa budú konať 27.-29.3.2015 v Poprade, prinesú do našich Moraviec aj cenné kovy.
Držíme im palce.

Henrieta Jančovičová Holá

www.zlatemoravce.info


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button