Aktuality

Pirueťáci sa domov vrátili s medailami

poradna

„Máme dve prvé, dve druhé miesta, jedno tretie a dve štvrté špeciálne ocenenia! Aj tento rok odchádzam ako hrdá trénerka najlepších detí v Európe,“ ozvala sa hneď z príchodu šťastná z úspechov svojich zverencov Nikoleta Szegényová.

Po úspechoch na Majstrovstvách Slovenska vo výrazových tancoch v súťaži Showtime, v apríli tohto roku v Leviciach, sa tanečná skupina Piruett zúčastnila Majstrovstiev Európy na Balatone.

Víťazstvo v kategórii – Dance show pop, formácie – junior, získali mladí tanečníci za choreografiu „BOSS“. Ďalšie prvé miesto získalo Duo Emma Kľučiarová a Viktória Dubcová s ich tancom „Shake it Off“ v súťažnej kategórii Dance show pop. Choreografia bola nápadom samotných víťaziek, preto je radosť zo zlata o to väčšia.

Ocenenie za druhé miesto v kategórii Dance show pop – deti – formácia, patrí malým tanečníkom za choreografiu „Sleeping Dolls“. Druhými najlepšími tanečníkmi Európy sa stali v súťažnej kategórii Hip – hop – skupiny, deti s tancom „LA-LA-LA“.

Deti s choreografiou „PRAVEK“ v kategórii – Javiskové výrazové tance – skupiny, získali tretie miesto.

Špeciálne ocenenia si z majstrovstiev odniesli deti za choreografie „HIP-HOP KIDS“ a „FANCY“ v kategórii Hip Hop – skupiny, ktorá mala najväčšiu konkurenciu v súťaži. Nakoľko dievčatá spolu tancujú len od decembra a svoje sily si zmerali s niekoľko ročnými tanečníkmi, ich výkon zhodnotila trénerka ako obdivuhodný a neskutočný.

„Bolo nám úplne super! Samozrejme, že sa nič nezaobišlo bez komplikácií a stresu, ale všetko sme s nadhľadom zvládli a užívali si atmosféru plnými dúškami. Najkrajšie bolo, že všetci, ktorí sa Majstrovstiev Európy s nami zúčastnili, nám aj veľmi pomáhali.“ S veľkou radosťou a spokojnosťou zhrnula priebeh a úspechy Pirueťákov na tohtoročných majstrovstvách trénerka, ktorú čakalo na záver výjazdu prekvapenie v podobe kroniky, plnej fotografií a šesťročných spomienok.

Za dojímavý zážitok, krásnu akciu, za podanie výkonov všetkým zainteresovaným a rovnako aj chlapcom z LT (LEN TANEC), ktorí pomáhali aj ako pedagogický dozor (vyhrali 1. miesto), patrí Nikolettine veľké, srdečné poďakovanie.

GRATULUJEME! TAK PREDSA STE NAJLEPŠÍ 🙂

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button