Aktuality

Primátorský deň kvapky krvi a zdravia

poradna

Dobrovoľné darovanie krvi stále patrí medzi pozdvihnutia hodný čin, ktorý by mal byť pre iných príkladom. Každá darovaná kvapka krvi môže prispieť k záchrane toho najväčšieho a predsa krehkého daru, ľudského života.

Mesto Zlaté Moravce zastúpené Ing. Serafínou Ostrihoňovou, Mestské stredisko kultúry a športu v spolupráci s Národnou transfúznou službou Nitra, Slovenským Červeným krížom a Motoklubom Zubry zorganizovalo 23. júna Primátorský deň kvapky krvi.

Svoju empatiu a chuť pomáhať prejavilo 45 darcov, medzi ktorými boli aj členovia známeho zlatomoraveckého Motoklubu Zubry. V tento deň bolo uskutočnených významných 39 odberov. Osveta v oblasti darcovstva vzácnej červenej tekutiny padá na úrodnú pôdu, o čom svedčí aj fakt, že tejto akcie sa zúčastnilo 6 prvodarcov.

Všetky odbery prebehli hladko vďaka fundovaným pracovníkom a dohliadajúcemu MUDr. Branislavovi Šulovi.

Súbežne prebiehala na Námestí Andreja Hlinku sprievodná akcia zameraná na výpomoc týkajúcu sa zdravotných služieb. V tomto prípade sa konkrétne jednalo o poskytnutie komplexnej analýzy ľudského tela. Všetci záujemcovia si tak mohli v stánku pod dohľadom Romana Borzu zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne (generálne riaditeľstvo, odd. marketingu) a jeho kolegov spraviť bezplatné meranie pomeru tuku, vody, svalov a minerálov v tele i viscerálneho (vnútroorgánového) tuku. Zároveň im bolo poskytnuté vysvetlenie o vyhovujúcom optimálnom pomere a poradenstvo, čo majú robiť v prípade zisteného nepomeru. Základným a preventívnym odporúčaním zostáva dodržiavanie zdravého životného štýlu.

M. Petrovičová


[wysija_form id=”3″]
logo_email-600x330

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button