AktualityŠport

Tretí najlepší kulturista sveta je náš

poradna

POWERGYM je klub nadšencov naturálnej kulturistiky, ktorý združuje  niekoľko aktívnych športovcov, zúčastňujúcich sa rôznych súťaží. Radia sa k nim aj Michal Gašparík a Andy Drahoš. Tejto záľube sa obaja venujú už niekoľko rokov a úspešne reprezentujú svoj klub i naše mesto na celoslovenských i medzinárodných súťažiach.

Na súťaži pre naturálnych kulturistov s medzinárodnou účasťou – IRONMAN, vo Zvolene, sa Michal v kategórii – muži nad 180 cm, umiestnil na 2. mieste a Andy v kategórii Novic (prvýkrát účastný súťaže) na 4. mieste.

Zo súťaže na Majstrovstvách Slovenska v Slovenskom Grobe, v kategórii – muži nad 180 cm, si Michal odniesol striebornú a Andy bronzovú medailu. Úspech na nich čakal aj na Majstrovstvách Maďarska, na ktorých si Andy vybojoval zlato a zaslúžene titul víťaza v kategórii Novic. V kategórii – muži nad 178 cm, získal 6. miesto a Michal striebro.

V dňoch 12. – 13. júna 2015 sa konali Majstrovstvá sveta v Dubaji, na ktorých zožal Michal Gašparík úspech vo forme bronzovej medaily a tak sa vo svojej kategórii stal v poradí tretím najlepším naturálnym kulturistom sveta.

Blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov, zdravia, síl a podpory najbližších.

Ľubomíra Rosinská

Naturálna kulturistika vznikla pod záštitou svetovej federácie WNSO – World Natural Sport Organization. Jej cieľom je očistiť kulturistický šport od drog a dopingu. Súťažiaci v tejto disciplíne sú po celý rok testovaní na zakázané látky. Okrem toho podpísali čestné vyhlásenie o nepoužívaní dopingových látok a v prípade ich použitia im hrozia tvrdé sankcie vrátane trestného stíhania. Oproti športovej kulturistike je tu prakticky vylúčené, že niekto zo súťažiacich používa dopingové látky. Zdroj:  www.e-muscle.sk


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button