Aktuality

 Aktuálny stav nemocnice – vyrovnané hospodárenie

poradna

Mestská nemocnica prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc. Zlaté Moravce dosiahla v prvom polroku 2015 zisk v sume 11 591,- eur. Pod pozitívny výsledok sa podpísali najmä kroky vedenia nemocnice a vyššia efektívnosť nastavených procesov. Riaditeľ nemocnice Martin Cimrák uviedol, že sa podarilo naplniť cieľ vyrovnaného hospodárenia a to aj napriek zvýšeniu platov zdravotníkov. Je potrebné však dodať, že na časť mzdových nákladov prispieva Mesto Zlaté Moravce ako zriaďovateľ nemocnice. V ďalšom období sa nemocnica bude sústrediť na stabilizáciu a postupné znižovanie svojich záväzkov. Popritom budú prebiehať investície do rekonštrukcie technického zázemia, čo prinesie ďalšie úspory najmä v nákladoch na energie.

Mestská nemocnica prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc. Zlaté Moravce, ktorej zriaďovateľom je Mesto Zlaté Moravce, disponuje na 3 lôžkových oddeleniach 95 lôžkami, 3 nelôžkovými oddeleniami a 12 špecializovanými ambulanciami poskytujúcimi zdravotnú starostlivosť širokému regiónu so 45 tis. obyvateľmi.  K 31.12.2014 mala nemocnica 199 zamestnancov. 

-red-


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button