AktualityŠport

Benetton má desiaty titul majstra ligy

poradna

Ako už býva zvykom, aj tento rok sa odovzdávali ocenenia najúspešnejším mužstvám a najlepším hráčom Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy.

Víťazné poháre si ocenení hráči prevzali z rúk primátorky mesta Zlaté Moravce Serafíny Ostrihoňovej na Mestskom úrade 17. júla 2015, za prítomnosti poslancov Mestského zastupiteľstva Pavla Dvonča a Michala Cimmermanna, ktorí sú s hokejbalom v našom meste úzko spätí.

Ukončenie 29. sezóny, do ktorej sa tentokrát zapojilo 11 súťažných tímov a 214 jednotlivcov, sa zavŕšilo jubilejným 10. titulom Majstra ligy. Víťazom sa znovu stalo mužstvo BENETTON.

Na druhom mieste skončil tím Penguins a tretie miesto patrí Lemons – Corgons.

Najproduktívnejším hráčom Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy je po základnej časti Marián Dekýš (58 b) z tímu Demons. Najproduktívnejším hráčom play-off sa stal Peter Šťastný (27 b) z Benettonu.

Najlepším strelcom po základnej časti sa stal so svojimi 31 gólami Pavel Dvonč z Routiners a za 16 gólov si ocenenia play-off prevzali dvaja hráči, Róbert Drienovský z Benettonu a Marko Kozolka z Lemons – Corgons.

Dve ocenenia najlepšieho brankára po základnej časti a play-off si odniesol Juraj Béber z víťazného mužstva Benetton.

Počas stretnutia prejavila primátorka záujem dozvedieť sa viac o úspechoch, fungovaní a živote týchto športovcov a spýtala sa ich, v čom by im v prípade potreby dokázala byť nápomocnou.

Podľa slov prítomných zástupcov sa Zlatomoravecká hokejbalová liga aj vďaka vytvoreným podmienkam za posledných päť rokov pozdvihla a patrí medzi najsilnejšie v okolí a najstaršie hokejbalové ligy na Slovensku. Funguje od roku 1986 už 29 rokov.

Poslednú sezónu odohrali okrem domácich mužstiev aj hosťujúce tímy z Topoľčianok, Partizánskeho a Hliníka nad Hronom. Na to, aby bola táto súťaž jednou z najlepších v Nitrianskom kraji, je potrebné dotvoriť lepšie podmienky dobudovaním ihriska na štandardné miery.

V odľahčenom vzájomnom rozhovore dala primátorka prítomným hokejbalistom prísľub, že s podporou poslancov MsZ urobí svoje maximum, aby sa táto športová aktivita posúvala ďalej dopredu.

Nová sezóna štartuje 6. septembra.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button