Aktuality

Posolstvo piesní Slovensku a svetu zaznelo aj z Hrušova

poradna

Dňa 18. júla 2015 o dvanástej hodine na výnimočných, viac ako 50. miestach Slovenska, zneli naše národné piesne. Účelom hromadného kultúrneho podujatia, ktoré bolo vyhlásené Ministerstvom kultúry SR, je posolstvo piesní celému Slovensku a svetu, prameniace z viery, že piesne znejúce na viacerých hradoch a vrcholoch hôr sa menia na duchovnú silu spájajúcu ľudí dobrej vôle, rôznych vierovyznaní a obnažia náš vnútorný svet.

Piesne spievané oproti otvorenej krajine majú osobitné čaro a moc.

Toto celoslovenské podujatie sa začalo konať v roku 2013 pri príležitosti 1150. výročia príchodu Sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu a je naším symbolickým prejavom vďakyvzdania týmto vierozvestom.

V zlatomoraveckom regióne ste sa pod hradom Hrušov mohli započúvať do piesní speváckej skupiny Prílepčanka, ktorý funguje pod vedením Anny Michalkoc – Kudrejovej. Práve ona sa zaslúžila o to, aby sa aj náš kraj  svojimi aktivitami zaradil do širšieho spoločenstva, neunikal pozornosti verejnosti a aby sa aj takýmto spôsobom vyzdvihlo jeho kultúrne bohatstvo,  krása slovenských národných piesní a historickej perly, ktorou hrad Hrušov bez pochýb je.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button