AktualityKoncertyKultúraVideo

S BACKWARDS sme zažili koncert BEATLES

poradna

Za najlepšiu beatles show na svete s hitmi The Beatles sa pokladajú koncerty v podaní slovenskej kapely THE BACKWARDS. Práve tá svojím výkonom 25. júla 2015 v divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu presvedčila svojich fanúšikov zo zlatomoraveckého regiónu, že to tak naozaj je.

O fantastický hudobný zážitok z piesní legendárnej skupiny, ktorá do veľkej miery ovplyvnila celý svet, sa postarali jej členovia, Dalibor Štroncer (John Lennon), Miroslav Džunko (Paul McCartney), František Suchanský (George Harrison) a Dan Škorvaga (Ringo Star).

Svojou skvelou interpretáciou vtiahli divákov do rokov minulých takým  hodnoverným spôsobom, že mnohí z prítomných mali pocit živého koncertu skutočného originálu. Tento neskutočný zážitok z vystúpenia The Backwards spočíva nielen v ich speve a dokonalom ovládaní viacerých hudobných nástrojov, ale predovšetkým v ich vzájomnom súlade, image-u, stage look-u, zvuku, ako aj samotnej produkcie. Nič z toho nepodceňujú a k tomu, aby bol výsledný efekt čo najdokonalejší, používajú rovnaké kostýmy rovnakú hudobnú aparatúru a modely kvalitných hudobných nástrojov ako samotný Beatles.

Skupina Backwards ponúkla neopísateľný zážitok z dve a pol hodinového prierezu celej tvorby skupiny Beatles, od obdobia Beatlemánie, až po posledné platne „Let It Be“ a „Abbey Road“. Vidieť svetom uznanú najvernejšiu kópiu skupiny, ktorá tak hlboko zasiahla do hudobných dejín, stojí naozaj za to, čo potvrdil aj záverečný standing ovation. *

Ľubomíra Rosinská

* V roku 1998 skupina The Backwards získala víťazstvo na New York Beatlesfeste. V medzinárodnej súťaži o najvernejšiu interpretáciu „Battle of the Bands“ (bitke skupín) sa v silnej konkurencii spomedzi 36 kapiel umiestnila na 1. mieste. Jednou z gratulantiek k úspechu bola aj Louis Harrison (sestra Georga Harrisona), ktorá sa vyjadrila, že po 30. rokoch počula opäť zvuk Beatles.
viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


FOTO THE BACKWARDS:

all_logo



obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button