AktualityKultúra

V Hostiach sa znovu spievalo a tancovalo na ľudovú nôtu

poradna

Súčasťou Hostianskeho kultúrneho leta je tradičné podujatie s názvom Festival dychovej hudby, ktorý sa tento rok s podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja, obce Hostie a Krajským osvetovým strediskom v Nitre konal už po 53-krát.

Dňa 12. júla 2015 sa na miestnom amfiteátri predviedlo šesť domácich kapiel Žikavanka, Machulinčanka, Podhrušovan, Vozokanka, Skýcovanka a Hostianka. Spestrením nedeľného popoludnia a večera bola ľudová muzika českej hosťujúcej dychovky z Moravského Slovácka „Straňanka ze Strání“, s ktorou si prítomní diváci nielen zaspievali, ale i zatancovali.

(Straňanka sa stala najúspešnejšou kapelou v Európe, pretože doteraz sa žiadnej kapele nepodarilo získať dve najprestížnejšie ocenenia, ktoré sa v Európe dychovým hudbám udeľujú – titul absolútneho Majstra Európy a Zlatú krídlovku.)

Kultúrne leto 2015 v Hostiach sa zahájilo 8. ročníkom osláv Medzinárodného dňa detí – Polícia poľovníci deťom a pokračovalo 2. ročníkom Juniálesu, ôsmym ročníkom Folklórneho festivalu a srdečne ste do miestneho amfiteátra 8. augusta pozvaní na súťaž vo varení gulášu – Hostianska vareška a 15. augusta o 18.00 h na rockový festival – HOSTROCK, ktorý sa tento rok bude konať už po tretíkrát.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button