Aktuality

Začalo sa s očakávaným dobudovaním kanalizácie v našom meste

poradna

Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. bol v roku 2011 poskytnutý nenávratný finančný príspevok z Operačného programu životné prostredie. Zmluva o poskytnutí tohto príspevku bola podpísaná 22. augusta 2011. Predmetom projektu bola modernizácia a dobudovanie čističky odpadových vôd a dobudovanie kanalizácie v meste Zlaté Moravce. Jedná sa o veľmi náročnú investičnú akciu a preto sa s jej samotnou realizáciou začalo až v týchto dňoch. Od 30. júla sa pracovalo na ulici Žitavské nábrežie a postupne sa bude pokračovať ďalej . Dobudovanie je naplánované do konca roka 2015 v celkovej dĺžke
5,0053 km na ploche 6 637, 62 m2.

Do tejto doby prebiehal dlhodobý proces verejného obstarávania na dodávateľa stavebných prác a poskytovateľa stavebného dozoru. Vzhľadom na časovú náročnosť procesu verejného obstarávania, legislatívne zmeny, množstvo dotazov zo strany uchádzačov, a tiež aj z dôvodu, že každý krok v rámci procesu VO podlieha schvaľovaniu Ministerstva životného prostredia SR, ako poskytovateľa finančných prostriedkov, nebolo možné presne určiť ukončenie procesu.

V rámci prípravy projektov a jednotlivých konaní k územným rozhodnutiam a stavebným povoleniam boli žiadané stanoviská, pripomienky a súhlasy všetkých dotknutých osôb a inštitúcií. Mesto Zlaté Moravce nemalo žiadnu možnosť v rámci svojich kompetencií urýchliť alebo ovplyvniť proces realizácie projektov financovaných z Operačného programu životného prostredia, ale vynaložilo a aj v súčasnosti vynakladá maximálne úsilie na realizáciu výstavby v rámci svojich možností a kompetencií. Dalo k dispozícii potrebné nehnuteľnosti pre výstavbu, zabezpečilo vypracovanie projektovej dokumentácie pre vydanie územného, aj stavebného povolenia a vykonávalo kompletnú inžiniersku činnosť v súvislosti s vydaním  právoplatného územného a stavebného povolenia, až po odovzdanie tejto dokumentácie investorovi – Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti a.s. Nitra.
Do súťaže o získanie zákazky na realizáciu investičnej akcie v Zlatých Moravciach sa prihlásilo 15 uchádzačov. Rozpočtové náklady stavby podľa projektovej dokumentácie predstavovali 18 mil. €.

Investičná akcia by mala byť zrealizovaná do konca roka 2015 s tým, že samotná kolaudácia stavby by mala prebehnúť v prvých mesiacoch budúceho roka.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button