AktualityKultúra

Blížia sa hody a prípravy tohtoročného Zlatomoraveckého jarmoku sú v plnom prúde

poradna

Mesto Zlaté Moravce v spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu Vás srdečne pozýva na tradičný Zlatomoravecký jarmok, ktorý sa bude konať v dňoch od 25. do 26. septembra 2015.

www.zlatemoravce.info

K 10. septembru 2015 eviduje Mesto Zlaté Moravce 177 záujemcov (predajných stánkov), ktorí prejavili záujem o účasť na tohtoročnom jarmoku.

Zatiaľ by na ňom malo cca 38 remeselníckych stánkov (výrobky z dreva, z prútia, zo šúpolia, z kože, keramika, drevorezba, cukrovinky – medovníky (vlastná výroba), vlastné výrobky – bižutéria s minerálmi, kožené opasky, poľovnícke trofeje, výrobky z ovčieho rúna, košíky z papiera, zvončeky, valašky, výrobky makramé, šperky zo živice, krížiková výšivka, voňavá interiérová dekorácia, sošky, obrazy, ručne tkané koberce, šperky z medi a cínu, drevené hračky, ozdobné  vyrezávané sviečky, šperky z prírodných kameňov, betlehemy, textilné výrobky plnené levanduľou atď.), 15 stánkov s burčiakom, vínom a medovinou. Približne v devätnástich stánkoch sa bude predávať textilu (bytový textil, záclony, spodné prádlo, ponožky, pančuchový tovar, kabáty, klobúky, čiapky, kašmírové šály, pracovné odevy, poľovnícke oblečenie atď.) a v deviatich môžete svoje ratolesti potešiť hračkami. Sedem stánkov bude s obuvou a koženou galantériou (kabelky, peňaženky). Puzzle a héliové balóny bude predávať 5 stánkov, bižutériu, futbalové a športové suveníry, hrnčeky s potlačou, predaj CD nosičov, tovar s náboženskou tematikou, cukrovinky,   kúpeľné oblátky, krowky dostanete kúpiť na desiatich miestach.

Na jarmoku nebudú chýbať stánky s pochutinami: trdelník – 9 stánkov, v jednom pečené gaštany, 5 s cukrovou vatou, pukancami – 5 stánkov, varená kukurica – 1 stánok, predaj občerstvenia (podplamenník, grilovaný oštiepok, zemiakové špirály, párance, kebab, cigánska pečienka, pečená klobása, pečené koleno, plnená lokša, langoše atď.). V siedmich stánkoch si kúpite nápoje (káva, limonáda) a v približne v šiestich – údené výrobky, domáci chlieb, koreniny, bylinky, syry, tekvicové jadierka, domáce potreby, železiarsky tovar, nožnice, kahance, umelé kvety, exotické rastliny, očná optika, nábytok, včelí med a výrobky z medu atď.

Údaje nie sú definitívne, nakoľko sa priebežne účastníci Zlatomoraveckého jarmoku stále prihlasujú a odhlasujú.

Ľ. Rosinská

Informácie o predajných stánkoch poskytla Ing. Jana Mesková, referent pre príležitostné trhy a ambulantný predaj – Oddelenie pre správu majetku Mesta, MsÚ


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button