AktualityPrílepy

Prílepy sa lúčili s letnými prázdninami

poradna

Dovidenia prázdniny!

Prílepské deti sa v sobotu 29. augusta znovu stretli na 3. ročníku akcie, ktorá je veľmi dobre známa pod názvom „Dovidenia prázdniny“. Zodpovedne a pre radosť detí ju organizujú Spevácky súbor Kolovrátok a Obecný výbor.

Okolo 18 nedočkavcov, za prítomnosti organizátorov, poslanca Mareka Holuba, riaditeľky MSKŠ Simony Holubovej a pomocníkov, odštartovalo na bicykloch v ústrety zážitkom, hrám a dobrej nálade spred prílepského Kultúrneho domu. Cieľom konečného stretnutia boli vinice, na ktoré sa všetci bezpečne dopravili pod drobnohľadom Mestskej polície.

V priestoroch chatky, vlastníkom ktorej je Stanislav Valkovič, bolo pripravené bohaté občerstvenie a pohostenie. Po nabraní síl sa na trávnatej ploche deti pustili do športového zápolenia. V preťahovaní lanom za sprievodu povzbudzovania, ale aj chichotu, si s plným nasadením zmerali svoje sily dievčatá s chlapcami. Sústredenie a presnú mušku si pod starostlivým dohľadom „dospelákov“ odskúšali pri streľbe zo vzduchovky na terč. Prvé miesto v tejto disciplíne obhájil Adrian Gajdoš, Juraj Kabát stúpil na pomyselnú striebornú priečku a tretie miesto patrilo Miške Školníkovej. Víťazi boli spolu so svojimi súpermi odmenení sladkými dobrotami. Ako posledný prišiel na rad rovnako dôležitý futbalový zápas plný adrenalínu a napätia. Trošku unavení a vysilení športovci si po svojich výkonoch oddýchli pri opekačkových dobrotách, domácich sladkých, i slaných koláčikoch a rôznych iných maškrtách.

Niektorí dospelí navštívili na pozvanie pána Valkoviča vínnu pivničku ukrývajúcu plody jeho vinohradníckej práce. Všetci so záujmom počúvali pútavé rozprávanie o tajoch, skúsenostiach a úspechoch šikovného vinára, získaných nielen na Slovensku.

Kde je Kolovrátok, musí byť predsa aj spev. Ten nás odprevádzal pri lúčení sa s Prílepčanmi a symbolicky aj s prázdninami, oficiálne končiacimi 2. septembra, kedy všetky deti opäť zasadnú do školských lavíc.

V zdraví prežité a na zážitky bohaté letné prázdniny boli v Prílepoch ukončené krásnym dňom a preto patrí úprimné a vrelé poďakovanie naozaj každému, kto sa zapojil a akokoľvek pričinil k jeho príjemnému priebehu.

Školákom želáme v novom školskom roku pri získavaní nových vedomostí veľa šťastia a úspechov.

M. Petrovičová

Viac foto: FACEBOOK
Viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button