AktualityPrílepy

Úcta k pribúdajúcim rôčkom

poradna

„Stretli sme sa dnes v našom kultúrnom dome, aby sme vzdali úctu Vašim šedinám a zablahoželali k Vášmu okrúhlemu životnému jubileu,“ zaznelo 25. októbra v Prílepoch úvodom podujatia, ktoré  patrilo všetkým seniorom  a 17. jubilantom. Pod jeho organizáciu sa už tradične podpísalo Občianske združenie Kolovrátok a Obecný výbor Prílepy. Bohatým kultúrnym programom nás sprevádzala Barborka Studená a o svoje kreatívne umenie v podobe básní, scénok, spevu a tanca sa podelili deti v Materskej školy v Prílepoch pod vedením riaditeľky Zuzky Šalingovej, folklórna spevácka skupina Kolovrátok s manželmi Irenkou a Jožkom Vencelovými a žiaci z tejto mestskej časti zo zlatomoraveckých základných škôl.

Privítania hostí sa ujal poslanec Mestského zastupiteľstva Marek Holub, ktorý všetkým prítomným zablahoželal k ich sviatku a srdečne poprial dobrý pocit a príjemné spomienky z tejto slávnostnej chvíle.

„Starší ľudia si zaslúžia oveľa viac úcty, ako sa nám zdá. A to nielen v októbri, ale počas celého roka. Pretože rokmi nadobudnú skúsenosti, ktoré nám, mladším, vďačne odovzdávajú. Sú našimi rodičmi, učiteľmi, priateľmi a vždy vedia poradiť, pomôcť, potešiť, pokiaľ im na to sila a zdravie stačia. Trápia ich naše starosti a naše radosti ich úprimne potešia. Chcela by som Vám popriať, aby dni Vášho žitia boli naplnené šťastím, zdravím, spokojnosťou a láskou v kruhu Vašich najbližších,“ prihovorila sa prítomným zástupkyňa primátora mesta Zlaté Moravce Marta Balážová.

Po vrúcnych príhovoroch nasledoval program, ktorého súčasťou bolo obdarovanie jubilantov darčekmi, kvetmi, sladkosťami, piesňami a tančekmi, ktoré potešili nejednu dušičku, vrátili zopár spomienok zo života na chvíle veselé i smutné, vyčarovali slzičky dojatia i šťastia a kopec úprimného smiechu vďaka vystúpeniu najmenších ratolestí a Kolovrátku pri úsmevných vtipoch a scénkach zo života, ktorých súčasťou boli aj výsledky práce našej redakcie, za čo im z celého srdca ďakujeme.

www.zlatemoravce.info

Ďakujeme za pohostinnosť, za pobavenie, za zamyslenie sa nad pravými životnými hodnotami, za radosť, ktorú plným priehrštím rozdávate, za krásne darčeky v podobe ručne vyrobených šarkanov od pani učiteliek, za Mariánske piesne, ktoré Vám do repertoára pribudli a za úctu milí Prílepčania, ktorou nikdy nešetríte.

Ľubomíra Rosinská

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button