AktualityPrílepyŠkoly

Mikuláš v MŠ Prílepy

poradna

Prišiel ku nám pán Mikuláš,
nemáme však preňho guláš,
/: Len básne a pesničky,
a potlesk pre ručičky. :/

Aj tento rok naši škôlkari túžobne očakávali príchod Mikuláša. Tohtoročný Mikuláš nás poctil svojou návštevou pri príležitosti Vianočnej besiedky. Deti sa spolu s p. učiteľkami Šalingovou a Mgr. Korchaníkovou svedomite pripravovali na túto sviatočnú chvíľu. V rámci svojich možností a schopností spoločne pripravili aj malú Vianočnú burzu, ktorá bola spojená s touto oslavou. Detičky, či už 3-ročné a či 6-ročné zodpovedne prispeli ku skrášleniu celej MŠ, vyrábali spoločne rôzne dekorácie a zhotovovali množstvo Mikulášov, čertov, anjelov…

Jak si krásne Jezuliatko…, Zdravie , šťastie pokoj svätý…., Búvaj dieťa krásne…všetky tieto piesne zneli počas besiedky. Pásmo, ktorým sa deti predstavili Mikulášovi, rodičom, či starým rodičom, malo úspech a zaslúžená odmena v podobe balíčka, ktorý každému dieťaťu osobne odovzdal Mikuláš, bola zaslúžená.

Celý rok sme poslúchali, aj zúbky si umývali.
Žiaden z nás sa nebil veru,
na kolene nemal dieru.
Tak, ako sme sľúbili, všetci sme sa ľúbili.
Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece,
Nikto z nás už čakať nechce.

Po obdarovaní detí a spoločnom fotografovaní deti zapálili sviečku v orechovej škrupinke a želali si tajomstvo. Potom spoločne zasadli k prestretému stolu a občerstvili sa na výborných dobrotách, ktoré pripravili mamičky.

Týmto by som chcela poďakovať pánovi poslancovi Ing. Holubovi, p. riaditeľke MSKŠ p. Holubovej a všetkým rodičom, ktorí prispeli a tak nám Vianočná besiedka dopadla na výbornú.

Zuzana Šalingová

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button