AktualityŠkolyVideo

Slávnostná akadémia „Na krídlach anjelov…“

poradna

V divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu v utorok 8. decembra vystúpilo v pripravenom programe pri príležitosti usporiadania slávnostnej akadémie „Na krídlach anjelov…“ okolo 200 žiakov.

Akadémiu pripravila Základná škola na Mojmírovej ulici, ktorej riaditeľkou je Mgr. Viera Striešková.

„Želám vám všetkým príjemný podvečer v kruhu vašich detí a vás – mamy, otcovia, staré mamy, milí hostia, zástupcovia mesta, zástupcovia Rady školy a všetci tí, ktorí prišli s láskou povzbudiť naše ratolesti,“ odzneli slová riaditeľky na úvod príjemného kultúrneho a zábavného stretnutia.

Mierny šum prítomných, nesúci sa sálou, bol neklamným znakom očakávania spustenia programu. Začal sa krásnou prózou, pričom sa rozvinul do príjemných príchutí rôznych tancov, vinšov, piesní, scénok, zvykosloví a kolied. Zábavy bolo naozaj dosť, o čo sa pričinili aj starší žiaci so svojím vstupom s vianočnými vtipmi, ktoré nám pripomenuli, že očakávané Vianoce sa blížia veľmi rýchlo. Okrem prózy odznela umne prednesená poézia a zazneli tóny známych piesní, pod ktoré sa podpísal hudobný krúžok hrou na gitary doplnenou o príjemný a chytľavý spev.

Z pódia každým jedným vystúpením, cinkaním triangla a rolničiek dýchala zima, adventný čas a Vianoce. Malí anjelici, dohliadajúci na celý priebeh programu nesúceho sa v krásnej a pestrej vianočnej nálade, spolu s rodičmi podporovali vystupujúcich uznanlivým potleskom. Jednotlivými vstupmi vianočnej nádielky zabalenej do úsmevov detí sprevádzala riaditeľka, ktorej záverečné slová patrili poďakovaniu prítomným za prejavenú podporu a potešujúce povzbudzovanie. „Želám vám šťastné, veselé, požehnané vianočné sviatky a všetko dobré,“ dodala Viera Striešková. Deti obdarované sladkou odmenou svojim rodičom, starým rodičom a ostatným z pódia spoločne rovnako zapriali len všetko dobré a lásku a šťastie. Poďakovanie patrí aj všetkým pani učiteľkám a pánom učiteľom, ktorí pomohli pripraviť krásnu akadémiu.

Pre zúčastnených bolo pri odchode pripravené sladké a veľmi chutné občerstvenie, pričom mali možnosť zalistovať si v kronike školy, do ktorej sa úvodom akcie mohol každý podpísať a zároveň si zobrať na pamiatku žiakmi ručne vyrobené darčeky.

M. Petrovičová

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button