AktualityŠport

Turnaj o Pohár Mesta Zlaté Moravce v hádzaní šípok

poradna

Dňa 12. decembra 2015 sa konal II. ročník Turnaja o Pohár mesta Zlaté Moravce v hádzaní šípok v Oceán bare na Robotníckej ulici, ktorého sa zúčastnilo 30 hráčov, a hlavnou hviezdou podujatia bol aktuálny  Majster Slovenska v softových šípkach.

Hral sa hlavný turnaj jednotlivcov a turnaj dvojíc, ktorého sa zúčastnili   hráči z Rožňavy, Považskej Bystrice, Beluši, Bratislavy, Bernolákova, Senice, Zlatých Moraviec, Levíc a Novej Bani.Toto zápolenie bolo organizované Šípkarskym klubom Zlaté Moravce.

 Hlavnou  cenou  je Putovný pohár, ktorým sa po celý rok hrdil minuloročný víťaz Braňo Filípek zo Senice.. Tentokrát  putoval do rúk úradujúceho Majstra Slovenska v softoch, Petrovi Klementymu do Rožňavy.

Vyhodnotenie:

Hlavný turnaj muži DO 501:

  • 1. miesto: Peter Klementy (Rožňava)
  • 2. miesto: Branislav Filípek (Senica)
  • 3. miesto: Jozef Kvasnička (Beluša)
  • 4. miesto: Vladimír Rajnoha (Zlaté Moravce)
  • 5. miesto: Marián Kvasnička (Beluša)

Turnaj dvojíc:

  • 1. miesto: Marián Kvasnička + Peter Rárik (Beluša)
  • 2. miesto: Bohuš Kvasnička + Jozef Kvasnička (Beluša)
  • 3. miesto: Tomáš Kurdi + Peter Gálfy (Zlaté Moravce)

 Zlatomoraveckú Šípkársku ligu hráva pravidelne cca 20 členov klubu.  Sme jediné mesto na Slovensku, kde sa organizuje, okrem súťaže jednotlivcov, aj  ženská liga. Liga jednotlivcov je rozdelená na tri dekády v roku. Prvú, jesennú, ukončili naši šípkari  „Master západom“.  V rámci Slovenska Slovenská šípkarska federácia organizuje  Master turnaje, ktoré sa hrajú v jeden deň a to na západe, strede a východe Slovenska. Body z turnaja sú započítavané do slovenského rebríčka šípkárov.  V našom meste sa 28. novembra 2015 po prvýkrát konal Master Západ, ktorého sa zúčastnilo 50 hráčov od Záhoria po Žilinu, v zastúpení celého západného Slovenska, vrátane Považskej Bystrice, Beluši, Bratislavy, Malaciek atď. Z našich hráčov v ňom najlepšie obstál Vladimír Rajnoha, ktorý skončil na 4. mieste. Druhá dekáda mestskej ligy začala 5. decembra  a skončí koncom februára. Jedna dekáda má 13 kôl a  hrá sa vždy v sobotu. Tá ďalšia končí v máji a po prázdninovom vydýchnutí sa v septembri začína nová sezóna. Ženská liga sa hrá raz mesačne a po deviatich kolách sa vyhodnocuje. Ligy nie sú podmieneéá členstvom v klube a sú vítaní aj noví nadšenci pre tento šport.

Náš domáci tím je súčasťou slovenskej extraligy už niekoľko rokov. Momentálne sú odohraté tri zápasy a šípkarov čaká ešte ďalších 9 kôl v extralige.

Vďaka zlatomoraveckým šípkarom, ich dobrovoľným iniciatívam a výkonom na celoslovenskej úrovni, je naše mesto zviditeľňované aj v tejto sfére.

Milí šípkari, ste skvelí ľudia a za celé mesto Vám prajeme ešte veľmi veľa úspechov a športovo – priateľských stretnutí, ktorých sme mohli byť účastní aj my. Držíme palce!

Ľubomíra Rosinská

Informácie poskytla Henrieta Holá, členka Klubu šípkarov v Zlatých Moravciach


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button