Aktualityi-Business

NEPLÁNUJEME ODÍSŤ

poradna

NEPLÁNUJEME ODÍSŤ
(alebo zo života priemyselného parku)

„Ideš do práce?“ pýtam sa svojho suseda, ktorý sadá do auta a na chrbte má svetlomodrý športový vak. 
„Áno, áno, v Danfosse robím už 4 roky,“ zakýva a trieli smerom do priemyselného parku. 

V hlave mi skrsla myšlienka. „Čo tak dozvedieť sa o Danfosse viac?“ A tak som sa rozhodla oprášiť si svoju milovanú angličtinu, ktorú som sa učila paradoxne nie na Slovensku, ale na malebnom ostrove Malta, a vyrazila som za generálnym riaditeľom spoločnosti Danfoss Applianace Controls (Danfoss Termostaty). Privítal ma s úsmevom na tvári a rozrozprával mi informácie zo života spoločnosti. Nech sa páči, Enrico Chamois.

Enrico Chamois
Enrico Chamois

V súčasnosti u nás spoločnosť zamestnáva cca 220 ľudí v trojzmennej prevádzke s denným plánom 42 000 kusov termostatov. Približne v polovici roka 2016 firma vyrobí svoj 80-miliónty termostat tu na Slovensku a to od roka 2005. 

Závod v Zlatých Moravciach je po presťahovaní výroby z Dánska, Talianska a zo Slovinska a po zrušení výroby v Číne jediný závod spoločnosti Danfoss, ktorý vyrába termostaty svetovej kvality a predáva ich do celého sveta.

Spoločnosť Danfoss bola založená v roku 1933 pánom Madsom Clausenom v dánskom Nordborgu.

Pre zaujímavosť: Danfoss v súčasnosti vlastní 63 závodov v 19 krajinách. Zamestnáva viac ako 24 000 ľudí po celom svete. Produkty spoločnosti sa predávajú do 100 krajín vo svete, kde tvoria 1. alebo najviac 2. na trhu. Celkové čisté tržby za rok 2014 boli 34,4 milióna DKK, z toho na výskum a vývoj sa minuli približne 4 %.

Väčšina ľudí však spoločnosť pozná pod názvom Danfoss Termostaty. Od roku 2005 sa spoločnosť vypracovala na firmu stabilne pôsobiacu v zlatomoravskom regióne.

V roku 2015 spoločnosť oslávila už svoje 10. výročie výroby termostatov na Slovensku. Spoločnosť tak pokračuje v 60-ročnej histórii výroby mechanických termostatov, čím sa Danfoss Termostaty stali najstarším a najskúsenejším výrobcom mechanických termostatov na svete.

Konkrétne ide o výrobu mechanických  termostatov, ktoré sa montujú do chladničiek, mrazničiek a chladiarenských zariadení po celom svete v domácnostiach, ako aj v obchodných prevádzkach.

Technické informácie máme za sebou. Predstava vykreslená. Mňa však zaujímalo, na čo sa chce spoločnosť zamerať práve tento rok. 

Odpoveď znela: Cieľom a stratégiou na najbližšie obdobie je neustále zlepšovanie sa vo všetkých smeroch, a to najmä: vytváranie prostredia k spokojnosti a bezpečnosti všetkých zamestnancov, neustále zlepšovanie produktivity, udržanie a zvyšovanie kvality spolu s neustálym rozširovaním možností na trhu.

Nedalo mi a zaujímalo ma, či spoločnosť plánuje zostať u nás a či môžeme  očakávať prijímanie nových zamestnancov. 

„Nateraz sa nám darí a plánujeme množstvo zmien, aby sme si udržali pozíciu na trhu. Neplánujeme odísť zo Zlatých Moraviec. Snažíme sa zvyšovať efektivitu nákladov, čo znamená zvládnuť aj zvýšenú produkciu pri rovnakom počte zamestnancov. Neplánujeme teraz zvyšovať počet zamestnancov. Máme však sezónne práce napríklad v lete, keď potrebujeme naozaj viac ľudí,“ zhodnotil v rozhovore Enrico Chamois, generálny riaditeľ spoločnosti Danfoss Appliance Controls (Danfoss Termostaty).

Zaujímavosť na záver: Spoločnosť sa zapája aj do diania v našom meste. Do dnešného dňa bolo na sponzorstvo venované viac ako 10 000 eur. Danfoss Termostaty pomáhajú materským školám, deťom s rôznym postihnutím, podporuje kultúru, športové podujatia a niekoľkokrát sponzorovalo akcie v meste Zlaté Moravce.

Autor: LĎ

www.zlatemoravce.info
Výrobná hala


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button