AktualityHistória

PÔVOD, VÝVOJ, FORMOVANIE A VZNIK SLOVENSKÉHO NÁRODA SLOVENOV – SLOVÁKOV 

poradna

Aký je náš pôvod? Je vznik, vývoj a formovanie slovenského národa Slovenov – Slovákov taký, ako nás učia v školách? Možné odpovede na tieto otázky predstaví 12.2.2016 o 8.00 hod. Ing. Podhájecký na prednáške „Pôvod, vývoj, formovanie a vznik slovenského národa Slovenov – Slovákov“ v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach, pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre.

Ing. Igor Podhájecký, absolvent Technickej univerzity sa začal venovať dejinám Slovenov – Slovákov po odchode na dôchodok. Záujem o poznanie nášho pôvodu a histórie slovenského národa u neho vzbudili publikácie Zabudnutý kráľ Rastislav a Svetlo zo Solúna. Jeho obzor poznania sa začal rozširovať i zúčastňovaním sa na podujatiach organizovaných Historickým odborom Matice Slovenskej v Bratislave, ktorej je členom, kde zároveň prichádza do kontaktu i s popredným historikmi. S prvými prednáškami začal v Klube Staroslávnej Nitry. Jeho pohľad na našu históriu sa však radikálne zmenil po tom, ako sa mu dostala do rúk publikácia od PhDr. V. Timuru CSc. – Dávnoveká Európa a Zamlčané dejiny, ktoré poskytujú úplne nový pohľad na našu históriu. Práve táto skutočnosť ho vedie osloviť v kultúrnom stánku širokú verejnosť a odprezentovať interpretáciu niektorých faktov z publikácií PhDr. V. Timuru, CSc. dokladujúce našu históriu a odkrývajúce spochybňované fakty minulosti Slovanov, pôvod a začiatky Slovenov – Slovákov. Prednáška venovaná laickej i odbornej verejnosti ponúkne iný pohľad na slovenskú i európsku minulosť ako sme ju doteraz vnímali.

www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button