AktualityPrílepy

DEŇ ZEME V MŠ ZLATÉ MORAVCE – PRÍLEPY

poradna

Problematika ochrany prírody a environmentálnej výchovy je aktuálna a dôležitá pre nás všetkých. Dotýka sa každého z nás, hoci si to nie všetci uvedomujú… Ponúka sa citát Indiánov z kmeňa Cree: „Keď vyrúbeme posledný strom, otrávime poslednú rieku, ulovíme posledné zviera, vtedy pochopíme, že peniaze sa jesť nedajú.“ Táto oblasť je zastúpená už aj v predprimárnom vzdelávaní.

Keď tento rok zaklopal 22. apríl – Deň Zeme na dvere MŠ v Prílepoch, deti naň už boli pripravené. Počas celého týždňa nadobúdali nielen nové vedomosti, ale najmä praktické zručnosti. Venovali sa aktivitám zameraným na ochranu životného prostredia: spoznávali, čo tvorí životné prostredie, ako sa oň starať, čo ho znečisťuje, čo je recyklácia a pod.  Výtvarnými prácami poukázali na rozdiely medzi čistou a znečistenou prírodou, usilovne vyrábali rôzne výtvory z odpadových materiálov. Šikovnými malými rúčkami vyzbierali odpadky v okolí MŠ a vyhrabali školskú záhradu. Vyvrcholením ich snaženia bola piatková aktivita zameraná na ozdravenie pľúc našej planéty. Do vyčistenej záhrady MŠ zasadili tri stromčeky, o ktoré sa mienia naďalej starať. Veď symbolicky venovali jeden všetkým deťom, druhý rodičom a tretí starkým. Tak nech sa im darí, nech všetci dýchame čistý a „zdravý vzduch“ nielen v Prílepoch!

info poskytla: Mgr. Korchaníková

-red-


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button