AktualityPre detiŠkoly

Malé Slniečka spoznávali krásy prírody

poradna

Materská škola na Kalinčiakovej ulici je obklopená úžasným okolím, množstvom stromov a kríkov, o ktoré sa s deťmi s láskou staráme. Ale les, to je predsa niečo iné! Les nám poskytuje úžasné  prírodné bohatstvo a zároveň je balzamom na dušu. Na  zvedavé detské otázky, ako les vzniká  a kto je jeho súčasťou, nám odpovedal dňa 3. mája 2016 lesný pedagóg Ing. Štefan Nyulassy zo Štátnych lesov Topoľčianky. Deti si prezreli so záujmom rôzne druhy semien a herbár listov. Dozvedeli sa o tajomstvách lesa, vypočuli si, ako dlho potrvá, kým vyrastú stromy. Hmatom spoznávali drevo a jeho vlastnosti a čo sa z neho vyrába.

Najväčšiu radosť mali deti  pri rozhovore o voľne žijúcich zvieratách. Dozvedeli sa, čím lesníci prikrmujú zvieratá v zimnom období . Ing. Nyulassy sa rozlúčil s deťmi netradične, zvukom lesného rohu, ktorý je súčasťou poľovačiek. Odmenou bol potlesk detí  a poďakovanie za zaujímavé a príjemné posedenie.

V našej Materskej škole Slniečko vedieme deti k ochrane životného prostredia počas celého školského roka. Aj tento rok sme sa zapojili do projektu Zelená hodinka pre Zlaté Moravce. V tento deň mali deti plné ruky práce – skúmali vodu pod mikroskopom, porovnávali čistú vodu z vodovodu a znečistenú vodu z mláky. Rozprávali sme sa o význame vody pre ľudí, rastliny, živočíchy a potrebe jej ochrany pred znečisťovaním. Počas celého dňa prebiehali rôzne aktivity – na dvore si deti vysadili vlastné kvetinové záhony, polievali, hrabali a zametali.

Naše deti sú veľmi aktívne, tvorivé a múdre. Rady prijímajú nové podnety a snažia sa im porozumieť. Zdôrazňujeme im, akým neuveriteľným zázrakom príroda v skutočnosti je. Aj počas pobytu vonku sa deti učia vnímať tvary, farby, materiály, zvuky, vône a chute prírody.

Kolektív MŠ Slniečko


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button