AktualityŠkoly

Na nebi je veľa hviezd, na zemi len jedna – naša mama

poradna

Deň matiek je sviatok, ktorý patrí všetkým mamám. Osobám, ktoré ľúbia svoje deti najviac na svete, venujú im lásku, nehu, milé slovo a takmer všetok svoj voľný čas. Preto sme sa s našimi žiakmi v škole rozhodli, že mamičky si zaslúžia našu pozornosť a ako vďaku za ich starostlivosť im k sviatku niečo pekné vyrobíme. Samozrejme, že sme chceli byť originálni a darovať im niečo vlastnoručne vyrobené. Dňa 5. mája 2016 sme sa teda zišli v jedálni a tvorivé dielne sa mohli začať. Malí žiačikovia, ale aj veľkí žiaci si priniesli farby a štetce. Maľovali a tvorili darčeky pre mamičky s veľkým nadšením. S pani učiteľkou Verešpejovou si mohli vyrobiť originálne prívesky, pani učiteľka Krchňavá im pomohla so servítkovou technikou a pani učiteľka Gutmanová maľovala s deťmi sadrové odliatky a svietniky. Žiaci si domov odniesli krásne výrobky, ktorými mohli obdarovať svoje mamičky. Veríme, že mamičkám sa darčeky páčili a mali z nich radosť.

Na nebi je veľa hviezd, na zemi len jedna – naša mama. Ako vyjadriť poďakovanie matke? To najlepšie vedia iba deti. Aj tie naše vyjadrili svoju vďaku a lásku malým kultúrnym darčekom. Dňa 11. mája 2016 privítali žiaci 1. – 4. ročníka a žiaci ŠKD svoje mamičky, staré mamy a ostatných prítomných v slávnostne vyzdobenej jedálni pri príležitosti Dňa matiek. Úvodné slovo mala žiačka 3. ročníka Martinka Magušinová. Potom nasledovali slová vyznania a obdivu  k  matkám v básňach popretkávaných kvetmi. Umelecké slovo aj krása detských a ľudových piesní potešili  srdiečka prítomných mamičiek. Tu i tam sa zaleskla v ich očiach aj slzička dojatia, objavil sa úsmev na tvári. Žiaci nezabudli ani na staré mamy, ktorým venovali Modlitbu za starkú. Deti z ŠKD ukázali svoj talent a šikovnosť moderným  Country tancom.

Tento krásny kultúrny program pripravili žiaci pod vedením p. učiteliek –  Rusnákovej, Hrinkovej, Hatiarovej, Michalíkovej a p. vychovávateľky Tonkovej, ktorá sprevádzala celý program aj slovom. Pripravené bolo aj občerstvenie. Chutné koláče napiekli tety kuchárky.

Pestrý program z básní, piesní a tancov zanechal u všetkých hlboký umelecký zážitok. Na záver deti svojim mamičkám odovzdali vlastnoručne vyrobené darčeky. Najväčším prekvapením boli maľované portréty mamičiek.

Ďakujeme všetkým, že si našli čas a prišli s nami stráviť príjemné májové popoludnie!

  Mgr. Katarína Gutmanová, Mária Tonková

Základná škola, Robotnícka 25, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button