AktualityŠkolyŠport

Modrá farba ich spojila, aby to spolu dokázali

poradna

Pri príležitosti 50. výročia založenia Základnej školy na Mojmírovej ulici vznikol nádherný projekt, ktorým sa zavŕšili celoročné oslavy okrúhleho jubilea v školskom roku 2014/2015. Medzinárodný deň detí bol jedinečnou príležitosťou na zorganizovanie druhého ročníka tejto veľkolepej akcie na Mestskom štadióne v Zlatých Moravciach – Športového dňa, ktorý splnil nielen účel radostného prežitia sviatku všetkých detí, ale opäť prispel k lepšiemu zdraviu všetkých zúčastnených, k utuženiu kolektívov a vzájomných vzťahov medzi žiakmi a ich pedagógmi.

Svoje sily si žiaci zmerali v jednotlivých športových disciplínach a tí, najlepší, boli v závere ohodnotení zlatými medailami, propagačnými predmetmi, ktoré sponzorsky za Antidopingovú agentúru Slovenskej republiky darovalo Národné športové centrum a sladkými, cereálnymi darčekmi od ďalšieho sponzora podujatia, firmy RAJO.

Športový deň prišli zmonitorovať aj zástupcovia Národného športového centra z Bratislavy a pozvanie za Nitriansky samosprávny kraj prijala v zastúpení školského úradu v Nitre aj Ľudmila Kováčová, ktorá sa vedeniu školy poďakovala za to, že sa táto športová akcia znovu konala.

Novinkou druhého ročníka boli malé trampolíny, ktoré v záujme žiakov bodovali, k čomu nemalou mierou prispela profesionálna cvičiteľka a zároveň učiteľka, Miroslava Miklová.

Skvelý, špecifický a pozitívny prístup, entuziazmus, energickosť a nadšenie riaditeľky Viery Strieškovej pre organizáciu spoločných aktivít školy, akou je aj táto, pomáha tmeliť celú školu v jedno a dodáva pocit sily, vďaka ktorému sa ľahšie napĺňa výstižné krédo školy, hovoriace za všetko: „SPOLU TO DOKÁŽEME“. Prvého júna 2016 toto logo opäť jednotne zažiarilo na reklamnom banery školy a na modrých tričkách, v ktorých boli všetci žiaci a učitelia, vďaka minuloročnému sponzorovi Bauer Gear Motor Slovakia, s.r.o., jednotne oblečení.

Záverečné poďakovanie riaditeľky patrilo vzácnym hosťom z inštitúcií, všetkým žiakom, učiteľkám za dohľad nad žiakmi a nad regulárnosťou každej jednej súťažnej disciplíny, inštruktorovi tanca Ivanovi Kozajovi, zdravotníkom – C. Korcovej a M. Králikovi, Petrovi Kerešovi za technickú pomoc s ozvučením, Mirke Miklovej za precvičovanie na trampolínach, Veronike Trungelovej za fotografovanie priebehu akcie, Simone Korcovej z Atletického klubu v Zlatých Moravciach a pedagógom – Augustínovi Šurínovi, Elene Pechovej, Róbertovi Bezákovi a ostatným, ktorí sa podieľali na príprave súťažných stanovíšť.

Akciu, ktorej sa zúčastnili všetci žiaci školy, mali fanúškovia našej webovej stránky možnosť zhliadnuť ONLINE, prostredníctvom nami zabezpečeného video-prenosu, ktorý už v prvých sekundách sledovalo cca. 40 divákov a ktorých počet počas vysielania stúpol až na 470.

Redakcia zlatemoravce.info ďakuje za priazeň divákov a rovnako ďakujeme škole za pozvanie, za náklonnosť a záujem o našu prácu.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button