AktualityŠkoly

S umelým vrchnáčikom darujte kúsok zdravia

poradna

Krásnym a veľkým skutkom sa môže pochváliť Základná škola na Pribinovej ulici v Zlatých Moravciach. V priebehu jedného mesiaca sa žiakom podarilo vyzbierať 6 vriec plastových uzáverov z pet fliaš, ktoré malej, 17-mesačnej Sofinke z Nitry pomôžu k zlepšeniu jej zdravotného stavu.

Dňa 23. júna si za prítomnosti žiakov a vedenia školy tento „darček“ prevzali jej rodičia, Lucia a Dušan, ktorí nešetrili prejavmi vďačnosti a dojatia z ústretovosti našej „Pribinky. Táto život zachraňujúca aktivita žiakov dopomôže k finančnému zastrešeniu liečebných procedúr, ktoré viditeľne a citeľne dopomáhajú dieťatku a jej rodičom víťaziť nad prvotnými prognózami lekárov. Nebyť pozitívneho prístupu a ich pohľadu na svet a problémy, s ktorými sa v živote stretávajú, nediali by sa ani zázraky v liečbe. Ich viera spája mnoho ľudí v jedno pre dobrú vec a je úžasným príkladom toho, že nech sa veci zdajú byť akokoľvek komplikované a nemožné, že to nikdy netreba vzdávať a že aj s tými najhoršími diagnózami sa dá žiť a bojovať.

S nápadom prišli mamičky Mária Ďurčeková a Klaudia Antolová, ktoré sa stretli s veľmi pozitívnou podporou vedenia školy a spoločne zmobilizovali nielen žiakov, pedagógov a ich rodiny, ale i svojich priateľov a známych. Za mesiac sa malému dievčatku pomohlo šiestimi vrecami „štupľov“. Našimi očami je to obrovské množstvo za takú krátku dobu, čo sa iným školám nepodarí ani za rok. Pravdou však je, že za jednu tonu vyzbieraných umelých vrchnáčikov (približne jedna Avia), má Sofinka finančne zastrešenú len polovicu liečebných procedúr.

Pretože je v záujme všetkých zainteresovaných pomáhať tejto rodinke aj naďalej, po prázdninách zber umelých vrchnáčikov na Pribinke pokračuje.

Pomôžte dievčatku a počas prázdnin vrchnáčiky z umelých fliaš nevyhadzujte, odkladajte a v septembri ich odovzdajte v Základnej škole na Pribinovej ulici. Darujte Sofinke o kúsok zdravia viac.

Všetkým, ktorí sme dostali do daru zdravé deti, každému, kto sa v živote stretáva s podobnými osudmi ľudí, aj tým, ktorí to nemajú v živote ľahké, sú podobné stretnutia dobrou pripomienkou, že vždy máme byť za čo vďační a že najväčšie životné hodnoty sa ukrývajú v našom zdraví, v láske, v našich srdciach a v srdciach dobrých ľudí, ktorými sa dokážeme všetci obklopiť, ak to naozaj chceme a ak v to aj veríme.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button