AktualityŠkoly

Čože sa to tam deje

poradna

„Čože sa to tam deje – čože tam  majú???“, čudovali sa v piatkový večer viacerí susedia nášho Slniečka, zvyknutí , že cez deň je u nás rušno, ale večer keď slniečko zapadne aj naša škôlka stíchne.

V piatok však prišla do škôlky návšteva – mocný pirátsky kapitán Modrofúz aj s posádkou priplával na lodi – slávnej Čiernej perle. Hľadal ďalších členov posádky, ktorí by mu pomohli nájsť stratený poklad.  Naši predškoláci sú odvážni a tak neváhali a navrhli Modrofúzovi, že mu pomôžu. Najskôr si však pod vedením členov posádky vyrobili ďalekohlady, čelenky, šatky i šable ako sa na správnych pirátov patrí. Modrofúz ich ešte naučil pirátsku hymnu a mohli vyraziť na more. Počas plavby plnili rôzne úlohy – plavili sa po rozbúrenom mori, opravovali kotvu,  bojovali s Hnedofúzom , liezli na sťažeň, lovili ryby  a našli i tajný odkaz vo fľaši. Boli v ňom indície k stratenému pokladu. Naši piráti sú veľmi šikovní a tak netrvalo dlho a stratená truhlica s pokladom – s dukátmi bola opäť v Modrufúzových rukách. Mocný pirát od radosti, že mu deti pomohli – svoj poklad rozdelil. Ešte pred tým ako sa Modrofúz odplavil späť na svoj ostrov,  pozval deti na svoju Čiernu perlu a tam  tancom, spevom  oslávili nájdený poklad.  Modrofúz sa následne aj so svojou Čiernou perlou vydal na ďalekú plavbu a naši piráti unavení po nočnom dobrodružstve sa ponáhlali do svojich škôlkarskych postielok, aby nabrali síl na ďalšie dobrodružstvá.

Netrvalo dlho a našou škôlkou znela pieseň „Za tri rôčky škôlka milá, rada si nás pritúlila…“

 Na rozlúčkovej slávnosti  si naši predškoláci zaspomínali na pekné ,bezstarostné  chvíle , prežité  pri hrách so svojimi kamarátmi. Ako správni škôlkári  dostali knihu a  osvedčenie o ukončení predprimárneho vzdelávania. Odmenou bola  krásna a veľmi chutná torta,  koláčiky a iné dobroty z ktorých mali obrovskú radosť. O dobrú náladu sa postaral šašo Maroš.

Našim predškolákom  prajeme veľa úspechov v škole  a aby čo najdlhšie spomínali  na našu škôlku a všetkým ostatným pekné leto.

MŠ Kalinčiakova


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button