AktualityŠport

Päť kulturistov získalo 5 ocenení

poradna

Neraz sa naše mesto zviditeľnilo v pozitívnom svetle aj za hranicami našej krajiny práve vďaka úspechom zlatomoraveckých kulturistov. Do popredia sa vo svete čoraz viac dostáva, takzvaná, Naturálna kulturistika, ktorá sa snaží presadzovať prístup k športu bez steroidov a zakázaných látok.

Hniezdom, ktoré ponúka svoje priestory a vytvára ideálne podmienky pre posun niekoľkých aktívnych nadšencov tohto športu, je POVER GYM. V posledné týždne sa práve tu pripravovalo päť športovcov na medzinárodnú pohárovú súťaž Grand Prix Karviná 2016 a 1. októbra si z Českej republiky hrdo odniesli ocenenia za umiestnenia na popredných priečkach.

V kategórii Fitness figure si 1. miesto vybojovala Michaela Sýkorová a 3. miesto v tej istej kategórii obsadila Barbora Verešová. Tretie miesto v kategórii Bikiny fitnes patrí Veronike Némethovej a Anna Kozaňáková sa postavila v rovnakej kategórii na prvú priečku.

Všetky tieto dievčatá spája nielen rovnaká záľuba, ale neodmysliteľnou súčasťou ich životov sa na prípravné obdobie pred súťažou, stal ich tréner Vladimír Paluška, bývalý majster Slovenska v kulturistike, ktorý je načas ich patrónom.

Piate miesto v kategórii mužov do 180 cm si statočne obhájil Andy Drahoš, ktorý je so svojim úspechom veľmi spokojný, vzhľadom ku konkurencii a k tomu, že ho obhájil v tréningovej forme, pretože s blížiacimi sa nominačnými pretekmi na Majstrovstvá Európy, sa jeho forma, ako aj dievčat, bude len gradovať. Účelom účasti našich piatich naturálnych kulturistov na pohárovej súťaži a zároveň nominačnej súťaži Čechov v Karvinej, bolo osvojenie si pódia a otestovanie kondičky v rámci prípravy na nominačný pretek Slovákov, ktorý sa bude konať v Nových Zámkoch 15. októbra. Tomu predchádza už tento víkend súťaž Grand Prix Hungary v Komárome.

Najväčšie poďakovanie patrí Barborke Verešovej, ktorá má prvotnú zásluhu na úspechu Mišky Sýkorovej, pretože ju doslova nakopla, motivovala a z pozície osobnej trénerky sa o ňu niekoľko mesiacov starala. Počas absolvovania ich prvých spoločných súťaží sa dievčat ujal Vladko Paluška a momentálne práve jemu všetky ďakujú za starostlivosť, oporu a vedenie.

Veľkú vďaku kulturistov si zaslúži Ing. Peter Matejov, majiteľ POWER GYMu a Andyho obrovské poďakovanie patrí aj Jaroslavovi Bucheňovi.

Za všetkých Zlatomoravčanov redakcia INFO Zlate Moravce praje našim športovcom veľkú radosť z ich úspechov, srdečne GRATULUJEME a v krátkej dobe sa tešíme na tie ďalšie.

Ľubomíra Rosinská

foto: GymMagazine

foto: Emil Jankulár


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button