Aktualityi-Business

Altra Holdings Inc. uzavrela dohodu o kúpe Bauer Gearmotor

poradna

 

Kúpou popredného výrobcu motorprevodoviek rozšíri Altra svoje zastúpenie v Európe a zvýši geografickú prítomnosť

28. februára 2011 (Braintree, Massachusetts): Altra Holdings Inc. (NASDAQ: AIMC) dnes oznámila, že podpísala definitívnu dohodu o kúpe všetkých aktív spoločnosti Danfoss Bauer GmbH (“Bauer”), ktoré sa týkajú jej obchodu s prevodovými motormi. Bauer je popredným európskym výrobcom vysoko kvalitných prevodových motorov, ktoré ponúkajú technické riešenia rôznym druhom priemyselných odvetví, vrátane manipulácie s materiálom, metalurgie, potravinárskeho priemyslu a energii. Okrem silnej prítomnosti v Nemecku, má spoločnosť dobre etablovanú obchodnú sieť v ďalších 15 krajinách západnej a východnej Európy, v Rusku, Číne, a USA. Súkromná spoločnosť Bauer so sídlom v Esslingene, Nemecku, vytvorila za rok 2010 tržby približne 73.4 milióna Eur. “Táto dohoda je napínavým a dôležitým miľníkom pre Altru,” povedal Carl Christenson, prezident a CEO Altry. “Kúpa Baueru spĺňa všetky naše kritériá pre akvizície a tešíme sa, že sa Bauer stane dôležitou súčasťou Altry. Značka Bauer je považovaná za veľmi dobrú značku, výrobky sú ohromným rozšírením našej línie a geografickej sily, Baueru a Altre bude poskytovať synergické prvotriedne príležitosti. Okrem toho, že manažérske vedenie Baueru je veľmi silné, so spoľahlivou hornou aj dolnou líniou stratégie riadenia, zapadá veľmi pekne so stratégiou Altry. Obzvlášť sme nadšení z rozvíjajúcej sa prítomnosti európskeho Baueru na perspektívnom trhu a schopnosť Altry poskytnúť Baueru ďalší prístup na severoamerický trh.” Karl-Peter Simon, Senior Vice President a konateľ Danfoss Bauer GmbH pridal “Sme radi, že sme našli nového majiteľa, ktorý bude podporovať Bauer a jeho zamestnancov v ďalšom rozvoji a raste podniku.”

O Danfoss Bauer GmbH

Danfoss Bauer vyrába motorprevodovky pre priemyselné aplikácie vrámci svetového trhu. Značka Bauer je známa a v mnohých odvetviach ma veľmi dobré povedomie.

Pre ďalšie informácie navštívte Web stránku www.danfoss.com/BusinessAreas/Geared+Motors

Otázky v súvislosti s tlačovou informáciou vám zodpovie:

  • Karl-Peter Simon, Senior Vice President a konateľ Danfoss Bauer GmbH
  • Telefon: +49 711 3518-227

 

Niečo o Altra Holdings, Inc.

Altra Holdings, Inc., prostredníctvom svojich dcérskych spoločností, je popredným svetovým konštruktérom, výrobcom a predajcom širokej škály elektromechanických výrobkov pre prenos energie. Spoločnosť združuje silné značky pokrývajúce viac ako 40 produktových radov s výrobným vybavením v ôsmych krajinách. Altra je poprednou značkou vrátane Boston Gear, Warner Electric, TB Wood’s, Formsprag Clutch, Wichita Clutch, Ameridrives Couplings, Kilian Manufacturing, Marland Clutch, Nuttall Gear, Stieber Clutch, Twiflex Limited, Bibby Transmissions, Matrix International, Inertia Dynamics, Huco-Dynatork and Warner Linear.

Táto tlačová správa obsahuje budúce vyhlásenia v zmysle článku 27A Zákona o cenných papieroch z roku 1933 a článku 21E Zákona o burze cenných papierov z roku 1934 podáva managerske očakávania do budúcnosti na báze plánov, odhadov a prognóz v čase keď Altra robí toto vyhlásenie. Oznámenie obsahuje výhľad zahrňujúci neodmysliteľné riziká a neistoty a Altra vás upozorňuje, že množstvo dôležitých faktorov môže pôsobiť na aktuálne výsledky, ktoré sa môžu líšiť od tých, ktoré obsahuje toto oznámenie o výhľade do budúcnosti. Oznámenia o budúcom výhľade sú obsiahnuté v tejto tlačovej správe, ale nie sú obmedzené na predpokladané načasovanie transakcie, dokončenie transakcie k navrhovaným podmienkam, potencionálny dopad kúpy bude mať zisk Altry. Oznámenia o budúcom výhľade sú založené na predpokladoch, pokiaľ ide o načasovanie prijatia potrebných povolení, čas potrebný na splnenie podmienok na uzavretie transakcie, a zo súčasných managerskych plánov a odhadov. Vedenie spoločnosti verí, že tieto predpoklady sú primerané, ale nie je záruka, že sa ukážu ako správne.

Medzi faktory, ktoré môžu spôsobiť, že sa aktuálne výsledky budú líšiť od výsledkov uvedených v tejto tlačovej správe, patria:

  1. prijatie regulačných schválení bez nepredvídaných zdržaní alebo podmienok;
  2. zmeny v očakávaní, pokiaľ ide o uzatvorenie transakcie;
  3. očakávané synergie a úspory nákladov nie sú dosiahnuté alebo sú dosiahnuté pomalším tempom ako sa očakávalo;
  4. integračné problémy, oneskorenia alebo iné súvisiace náklady;
  5. zachovanie zákazníkov a dodávateľov;
  6. neočakávané zmeny v zákonoch, nariadeniach, alebo iných priemyselných štandardoch, ktoré ovlyvňujú spoločnosť.

Vyššie uvedený zoznam faktorov nie je úplný. Čitatelia musia byť opatrní, aby sa neprimerane nespoliehali na tieto oznámenia o budúcom výhľade, ktoré sa vzťahujú len k dátumu vydania tejto správy. Čitatelia sú vyzývaní k tomu, aby starostlivo posúdili a zvážili rôzne informácie, vrátane neobmedzených rizikových faktorov obsiahnutých v Altra Annual Reporte na formulári 10-K za obdobie končiace 31. decembrom 2009 a 31. decembrom 2010 a následné reporty na formulári 10-Q a 8-K, a na iných cenných papieroch firmy Altra. S výnimkou ako to vyžaduje zákon, sa Altra zriekne každého zámeru alebo záväzku aktualizovať alebo prepracovať každé oznámenia o budúcom výhľade, či už v dôsledku nových informácií, budúcich udalostí alebo iných udalostí.

Kontakt: Altra Holdings, Inc.

Christian Storch, Chief Financial Officer

(781) 917-0541

christian.storch@altramotion.com

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button