AktualityKomerčné články

Pri Nitre vyrastá aquapark za milióny eur

poradna

V Poľnom Kesove sa zišli členovia Slovenského syndikátu novinárov na tlačovej konferencii, ktorá sa konala pri príležitosti oboznámenia verejnosti s realizáciou výstavby jedinečného aquaparku v Nitrianskom regióne.

 

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info

Stretnutie sa uskutočnilo za účasti konateľa spoločnosti Slovak Tourism, a.s. Ing. Emila Muchu a marketingového riaditeľa ThermalParku Nitrava Mgr. Kristiána Maťka. Prehliadky areálu sa zúčastnil aj zástupca Okresného úradu v Nitre, prednosta Ing. Marek Illéš.

Nové kúpalisko sa nachádza len 18 km od Nitry, čo je pre našich obyvateľov potešujúca správa. Za podobným komplexom je potrebné precestovať hodiny a niekoľko desiatok kilometrov ďalej.

Od začiatku júla si budú môcť návštevníci vychutnať šesť bazénov. V zrekonštruovanom hoteli, ktorý je súčasťou kúpeľného areálu, sa nachádza hypertermálny bazén so sedacími lavicami a tryskami. Svojim návštevníkom ponúka kompletný servis v podobe sáun, vírivky, masáží a možnosti športovania na viacerých ihriskách.




www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info

V tesnej blízkosti hotela zostáva pôvodný vonkajší bazén pri jazere a detský bazén pre najmenších do 6 rokov. V prípade záujmu o dlhší relax v tomto prostredí, je tu možnosť ubytovania v kempingu, chatkách (52 lôžok) a trojhviezdičkovom hoteli (63 lôžok). K existujúcim bazénom sa otvorí nová bazénová hala, v ktorej sa budú nachádzať dva vnútorné bazény a jeden výplavový, spojený s vonkajším prostredím. ThermalPark Nitrava ponúkne aj nové wellness centrum s vírivkou a tromi saunami – fínskou, parnou, infrasaunou. Jeho súčasťou bude bar plný zdravých a osviežujúcich chuťoviek.

„Rekonštrukciu realizujeme za pomoci najlepších domácich aj zahraničných odborníkov, pričom je našou ambíciou osloviť čo najširší okruh ľudí,“ objasňuje Emil Mucha svoje vízie, ktoré sa doslova zo dňa na deň stávajú väčšou skutočnosťou. V druhej polovici sezóny pribudne v komplexe celkovo sedem tobogánov, ktoré sa v zimnom období zastrešia, aby si ich návštevníci mohli vychutnať celoročne.

Výstavba termálneho aquaparku, ktorý sa nachádza na ploche 10 hektárov, má obrovský potenciál z hľadiska celoročnej nepretržitej prevádzky, ponúkaných služieb, s vytvorením stoviek pracovných miest. Realizuje sa vo viacerých etapách a v prípade jeho konečného dobudovania sa podľa predpokladaných plánov vytvorí najväčšie kúpeľné centrum svojho druhu na Slovensku. V roku 2016 je v pláne výstavba letného areálu s vonkajším prostredím, bazénmi, autokempingom a vonkajšími tobogánmi a v roku 2017 až 2018 sa vybuduje krytý Thermalpark. Keďže táto termálna voda blahodárne pôsobí na pohybové ústrojenstvo, v budúcnosti by sa malo pokračovať s výstavbou liečivých kúpeľov a s tým súvisiacich bytových domov pre zamestnancov.

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info

Perlička: Pre tých, ktorí milujú adrenalín, je prichystaný raketový tobogán, ktorý na Slovensku nieje. Funguje uzavretím do tzv. kapsuly, v ktorej sa pod nohami otvorí dno s voľným pádom cca. 15 m, s pokračovaním v šmýkaní klasickým štýlom dopadu do vody.

Ukážka:

Zažite rozprávkový pocit v žabiakovom kráľovstve!

Bližšie informácie: www.thermalnitrava.sk

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button