Aktuality

Majstri a šampióni SR medzi drobnochovateľmi

poradna

Stalo sa už tradíciou, že sa naši Zlatomoraveckí drobnochovatelia zúčastňujú celoštátnej výstavy zvierat, ktorá sa každoročne koná na výstavisku AGROKOMPLEX v Nitre. Ani tento rok nebol výnimkou. To, že boli úspešní, niet pochýb.

I keď účasť našich chovateľov nebola tento rok tak početná, ceny ktoré získali boli pozoruhodné. To, že sa zúčastnili v menšom počte pripadá na vrub európskej výstave v nemeckom Lipsku, ktorá sa uskutoční 5. až 7. 12. 2012. Termíny výstav boli dosť blízko seba, takže vystavovatelia sa rozhodli zvieratá radšej ušetriť výstavným a prepravným stresom a výstavy si podelili.
Na celoštátnej výstave v Nitre, v oddelení hydiny nás reprezentovali traja chovatelia:

Roman Kováč – získal veľmi pekné bodové ohodnotenie na Amroxku krahulcovú a Mileflérku porcelánovú (mal ocenenú najlepšie zo všetkých vystavovateľov)

Štefan Kramár – získal na Australorpku čiernu titul Šampión Slovenskej republiky /Š SR/.

Najlepšie obstál Paľo Jenis, ktorý na Amroxku krahulcovú získal titul Majster SR, Šampión SR a Čestnú cenu.
V králikárskej sekcii kraľoval Štefan Kramár, ktorý dostal čestné ceny na Králika zajačieho, divoko ohnivo sfarbeného a tiež Čestnú cenu na králika Rysa rexa.
Klasicky silní boli chovatelia aj v holubárskej sekcii. Druhú čestnú cenu získal náš najstarší, ale stále aktívny chovateľ Karol Wolf, ktorý sa mimochodom v tomto roku dožil významného životného jubilea 70. rokov. Týmto mu chovatelia Základnej organizácie v Zlatých Moravciach gratulujeme a prajeme ešte veľa podobných úspechov a pevné zdravie. Čestné ceny získal na holuby ČESKÝ STAVÁK žltý a BRNENSKÝ HRVOLIAK biely.

Ďalšiu Čestnú cenu dostal náš špičkový chovateľ Ján Bolla, na holuba – Americký king biely. Okrem kvalitných Kingov bielych vystavil aj špičkové Kingy červené Grizlly, ďalej čierne fŕkané a nemecké výstavné čierne tigre.

Slovenskú špičku predstavil aj Michal Pavlenda – King modrý čiernopásavý a King červený dominant. Na vysokej úrovni boli aj holuby Dušana Šúlovského, s ktorými získal na predchádzajúcej klubovej výstave v Českej republike Čestnú cenu.

Priateľ Šúlovský vystavil BRNENSKÉ HRVOLIAKY žlté a modré čiernopáse.
„Chcel by som všetkým našim vystavovateľom poďakovať za účasť a oceneným pogratulovať k titulom. Našim trom zástupcom na európskej výstave v Lipsku popriať veľa úspechov a dobré oko pri výberu zvierat. Dúfajme, že sa naši chovatelia medzi 98 651 zvieratami z celej Európy nestratia. V Lipsku nás budú reprezentovať Paľo Jenis a jeho králiky – Viedeňáky modré, Roman Kováč so zvieratami Mileflérka porcelánová a ako jediný zástupca vystavujúci národné plemeno králikov –  Yemplínsky pastelový.“ – vyjadril sa hrdo predseda Organizácie drobnochovateľov v Zlatých Moravciach Štefan Kramár, ktorý v Lipsku vystaví kolekciu Australorpka čierna / hydina/ a Králiky holandské – čierne. O výsledkoch a prípadných úspechoch vás budeme informovať nabudúce.

-red-

informácie poskytol Štefan Kramár

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button