Aktuality

Týždeň mozgu

poradna

www.zlatemoravce.info

Mozog patrí k najzložitejším častiam ľudského tela a váži približne 1,4 kilogramu. Týždeň trvajúci od 11. do 17. marca 2013 je venovaný práve mozgu a jeho výkonnosti, fungovaniu, činnosti alebo naopak zlyhávaniu.

Jedná sa o celosvetovú kampaň, do ktorej sa Slovensko tento rok zapája po šiestykrát. Z tejto príležitosti sa na Slovensku uskutočňujú rôzne prednášky, besedy a prezentácie. Výnimkou neboli ani naše Zlaté Moravce, ktoré dňa 11. marca navštívili za prítomnosti primátora Petra Lednára MUDr. Katarína Pešeková a Mgr. Ingrid Báreková (Regionálny úrad verejného zdravotníctva Nitra, oddelenie podpory zdravia) v Dennom centre. Prednášky sa zúčastnil každý, kto sa chcel dozvedieť viac o mozgu, ako si ho udržať v kondícii (čítanie, krížovky, koncentračné cvičenia a pod.), pretože aj pri mozgu platí, že netrénovaná pamäť zlyháva. Je dôležité, nezávisle od veku, nepodceňovať možnosti a riziká jeho porúch, ako je Alzheimerova choroba (postihuje viac ženskú časť populácie), cievna mozgová príhoda, migrény, ale aj poruchy spánku a učenia.

Nezatvárajte pred touto problematikou oči a sledujte príznaky, ktoré môžu poukazovať na poruchy mozgu nielen u vás samotných, ale aj vašich blízkych. „Patronát“ nad akciou má Slovenská Alzheimerova spoločnosť v spolupráci s Neuroimunologickým ústavom SAV, Nadáciou MEMORY a Centrom MEMORY.

-mp-

[nggallery id=360] [hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button