AktualityKomerčné články

Deflektor čiže ofuk spríjemní jazdu v automobile

poradna

Pre niekoho je jazda automobilom nutným zlom, ktoré musia podstúpiť, aby sa vôbec dopravili do zamestnania. Iní si cestu autom pochvaľujú a riadenie patrí medzi ich obľúbené činnosti. Áno, sú vodiči, ktorí si za volantom naozaj oddýchnu. Ako je to s vetraním v aute? A čo sú to vôbec tie deflektory?

Praktické deflektory pre lepšie vetranie

Možno ste sa už niekedy stretli s pojmom ofuk, čo je ľudový názov pre praktickú vychytávku zvanú deflektor. Vo svojej podstate ide o plastický výrobok, pričom je špeciálne tvarovaný a jeho hlavnou funkciou je obmedzenie prievanu pri vetraní počas jazdy autom. Súvisí s tým aj tichšia jazda. Výhodou tohto produktu je hlavne to, že aj vo vyššej rýchlosti vám nič nebráni v tom si otvoriť okienko a nasávať čerstvý vzduch z vonku. Jedinou podmienkou je nemať zároveň pustenú klimatizáciu. Deflektory a klimatizácia nejdú spolu príliš dohromady. Na druhú stranu je možné deflektor využiť na odvetranie horúceho vzduchu z auta, ak napríklad dlho stálo na ostrom slnku, čím si klimatizácia značne uľaví.

Ako je to s montážou deflektorov?

Keď sa pozriete na deflektor, uvidíte len tvarovaný plast a nikde žiadne skrutky pre uchytenie v okne. Je to pochopiteľné, pretože montáž je veľmi jednoduchá a nevyžadujúca skrutkovanie. Plast sa totiž nasúva zospodu do okenného rámu, kde potom sedí dostatočne pevne. Netreba sa preto obávať, že by počas jazdy vypadol.

Pomyselná čerešnička na torte – Puklice

Deflektory rovnako ako ozdobné puklice na kolesá sa vyrábajú podľa typu vozidla a podľa toho by sme ich tiež mali kupovať. Nie nadarmo sa hovorí, že kryty na kolesá robia auto a dodajú mu charakteristický vzhľad. Ich výberu je dobré venovať starostlivé rozmyslenie, pretože môžu zmeniť vozidlo na nepoznanie. Sú takou pomyselnou čerešničkou na torte. Z obyčajného vozidla vytvoria vhodné puklice športovejšie ladený model.

Používate vo svojom vozidle deflektory?


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button