Aktuality

Sčítanie obyvateľov

poradna

V roku 2011 sa uskutoční sčítanie obyvateľov, domov a bytov. Rozhodujúcim okamihom sčítania bude polnoc z piatka 20. na sobotu 21. mája. Obyvatelia budú vypĺňať údaje o pobyte, používanom jazyku, počítačovej znalosti, súčasnej ekonomickej aktivite, zamestnaní, dosiahnutom vzdelaní a náboženskom vyznaní. Do sčítacích formulárov pribudli aj otázky o zateplení bytov a ich klimatizácii. Sčítanie obyvateľov bude výnimočné z dvoch dôvodov. Po prvý raz v histórii sa uskutoční vo všetkých členských štátoch EÚ naraz a zároveň si obyvatelia budú môcť po prvý raz v histórii vybrať, či vyplnia sčítacie formuláre v listinnej podobe alebo v elektronickej forme.

Údaje zistené pri sčítaní sú chránené zákonom a slúžia pre štatistické potreby. Obyvatelia nebudú uvádzať do sčítacieho formuláru svoje meno, priezvisko ani rodné číslo, čiže aj po vyplnení zostane sčítací formulár anonymný. Výsledky zo sčítania obyvateľov, domov a bytov v roku 2011 sa budú zverejňovať priebežne, komplexne budú známe najneskôr v marci 2014.

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button