Aktuality

Dni bez poplatkov

poradna

Mestská knižnica v Zlatých Moravciach tento rok pripravila pre žiakov 2. – 4. ročníkov základných škôl už tretí ročník čitateľskej súťaže Čítajte s nami. V predchádzajúcich ročníkoch sa do súťaže zapojili všetky základné školy v našom meste a súťaž mala veľký úspech. Okrem tejto súťaže organizuje mestská knižnica v Marci mesiaci knihy exkurzie do knižnice pre žiakov základných škôl v našom meste a okolí. Žiaci absolvujú v knižnici informatickú prípravu a záujemcovia o čítanie sa môžu zapísať do knižnice. V rámci týchto exkurzií sme pripravili pre žiakov literárne hodiny k výročiam spisovateľov (J. C. Hronského, H. Ch. Andersena , Ľ. Podjavorinskej, M. Grznárovej a iných).

Slovenská asociácia knižníc každoročne v marci organizuje „Týždeň slovenských knižníc“ pod známym mottom „Knižnice pre všetkých“. Tento rok je to už 12. ročník a koná sa v dňoch 28. marca až 3. apríla. Počas tohto týždňa uskutočníme rôzne podujatia, či už sú to spomínané literárne hodiny, kvízy a súťaže.

Dni 31. marec a 1. apríl budú tzv. „dňami bez poplatkov“, to znamená, že čitatelia majú bezplatný zápis do knižnice a tiež poplatky za upomienky sa im odpúšťajú.

(Pozn. redakcie: Mestská knižnica sídli od novembra 2008 v priestoroch Základnej školy na Robotníckej ulici, vchod z dvora. Vyhradené má celé prízemie s rozlohou 573 m2 a s bezbariérovým vstupom. Knižnica má aj bezbariérové sociálne zariadenie, ktoré v starých priestoroch MsKS chýbalo). Otváracie hodiny: pondelok až piatok od 9. do 17. hodiny.

[hr]

A. Šútorová, mestská knižnica

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button