Aktuality

Novinka na chirurgii

poradna

Primár chirurgického oddelenia MUDr. Jozef Hanzel dnes podal zaujímavú informáciu, ktorá sa týka zlepšenia starostlivosti o svojich pacientov. Do spektra operácii sa zaradila aj celková korektúra protézy. Týka sa len pacientov po úrazových stavoch hornej stehennej kosti a to konkrétne výmeny bedrového kĺbu, za titánovú hlavicu. Výhodou takéhoto operačného zákroku je, že človek sa podstatne rýchlejšie zotavuje ako pri bežných operáciách rovnakého druhu. Určite bude všetkých zaujímať, že je plne hradený zdravotnou poisťovňou.

Prvá operácia bola vykonaná v pondelok, 7.3.2011. Pacientkou je 65 ročná žena, toho času už čiastočne mobilná a jej zdravotný pooperačný stav je veľmi uspokojivý.

Spolupracovalo sa s firmou Medin, ktorá má sídlo v Českej republike a na operácií sa podieľali traumatológ MUDr. Krausko a MUDr. Gajdoš z Banskej Bystrice, ktorý na všetko dozeral.

-lr-


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button