Aktualityi-Business

Tesco prichádza do Zlatých Moraviec

poradna

Obyvatelia mesta i priľahlého okolia už nebudú musieť cestovať za týždennými nákupmi do Tesco obchodov v okolitých mestách. Priamo v Zlatých Moravciach pod jednou strechou bude na nich čakať široký sortiment, kvalitný tovar, nízke ceny, doplnkové služby na móle, veľké parkovisko, najdlhšie otváracie hodiny a to všetko 7 dní v týždni.

 

“Prácu v novom obchode nájde vyše stovka zamestnancov. Počítame s predajnou plochou obchodu 3 000 metrov štvorcových a s ponukou vyše 30 000 druhov výrobkov. Priľahlé parkovisko bude mať kapacitu viac ako 200 parkovacích miest”, hovorí Erik Siatkovský z oddelenia Akvizícií, Tesco Stores SR a.s. „Spolupráca s miestnou samosprávou po zmene vedenia mesta je výborná. Ak všetko pôjde podľa plánu, obchod chceme otvoriť už počas letných prázdnin. Veríme, že obyvatelia Zlatých Moraviec a blízkeho okolia si náš obchod rýchlo obľúbia.”

 

Výbornú spoluprácu s Tescom potvrdzuje aj primátor Peter Lednár: “Príchod Tesca do Zlatých Moraviec vnímam ako dobrú správu pre obyvateľov Zlatých Moraviec. Tesco vytvorí nové pracovné príležitosti, zároveň veríme, že aj zvýši konkurenciu, prinesie nový štandard ponuky tovaru a služieb a neposlednom rade tiež svojou váhou pomôže udržať nízke ceny pre obyvateľov.”

 

Tesco všade tam, kde pôsobí, podporuje aj miestnu komunitu. Výnimkou nebudú ani Zlaté Moravce. Pri príležitosti otvorenia obchodu Tesco plánuje obdariť vybranú neziskovú organizáciu finančným darom a pre deti z blízkej materskej školy daruje špeciálne detské reflexné vesty, aby mohli bezpečne chodiť na prechádzky.

 

Aby mohol byť obchod pre zákazníkov otvorený podľa plánu, museli už byť vynaložené značné investície súvisiace s odstránením nebezpečných odpadov a pozostatkov schátraných poškodených starých objektov, ktoré sa dovtedy nachádzali na stavebnom pozemku nachádzajúcom sa na brehu pravom brehu Žitavy medzi Hviezdoslavovou, Duklianskou ulicou a ulicou 1.mája.

 

Miroslav Vrban, ktorý zastupuje partnera projektu poskytol v tejto súvislosti bližšiu informáciu: “Okrem prípravných prác v súvislosti s úpravou stavebnej parcely sme pozitívne reagovali aj na reakcie obyvateľov ohľadom možného zvýšeného hluku. Vymenili sme staré drevené okná na susediacej bytovke za nové s izolačnými sklami. Rovnako ústretovo sme sa postavili k požiadavke susednej Základnej školy sv. Don Bosca, kde sme obdobne prispeli na výmenu okien. Išlo o investíciu viac ako 85 tis. EUR. Významnou mierou sme tiež pomohli všetkým obyvateľom Zlatých Moraviec, keď sme v spolupráci s prevádzkovateľom tepelného hospodárstva v meste realizovali prekládku teplovodu, ktorý bol následkom nevyhovujúcej izolácie značne poškodený a tým sme zabránili možnému kolapsu tepelného hospodárstva pred nastávajúcou zimou. Výška už doteraz zrealizovaných investícií súvisiacich s prípravou otvorenia obchodu predstavuje sumu viac ako 230 tis. EUR.”

 

Napriek všeobecne vnímanému pozitívnemu prínosu tejto investície pre mesto sa však objavila aj komplikácia, ktorá by ho mohla na istý čas oddialiť. Účastník stavebného konania pán Karol Hitka, majiteľ susediaceho pozemku, podal odvolanie proti už vydanému stavebnému povoleniu, pričom pri prerokovávaní územného rozhodnutia sa neodvolal. Jeho odvolanie súvisí s možným obmedzením jeho prevádzok pri plánovanej výstavbe aj keď na jeho požiadavky mu bolo zo strany investora vyhovené. Stovka nových pracovných príležitostí pre obyvateľov mesta tak môže prísť neskôr, ako by všetci v čase vysokej nezamestnanosti chceli a aj obyvatelia mesta a okolia budú musieť čakať na vyšší štandard nakupovania možno ešte niekoľko mesiacov.

 

-gt-

[hr]

č.1 Investor vyšiel v ústrety obyvateľom susednej bytovky a Základnej škole sv. Don Bosca. Staré drevené okná boli vymenené za nové izolačné

č.2 Neporiadok a nebezpečný odpad už sú vďaka Tescu minulosťou

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button