Aktuality

Problém „Škôlka na Slnečnej“

poradna

Na jednej strane ochota zo strany vedenia mesta Zlaté Moravce, v tak ťažkej finančnej situácií nájsť najvhodnejšie riešenie a východisko z havarijného stavu tohto objektu. Na strane druhej, nespokojnosť rodičov s navrhnutými alternatívami, ktoré boli ponúknuté prostredníctvom už dnes bývalého prednostu Ing. Petra Pecha.

V záujme primátora Ing. Petra Lednára, Csc. je, aby sa veci dotiahli do konca, aby sa našiel čo najvhodnejší spôsob zachovania škôlky ako jedinej v časti Chyzerovce.

 

Aká je skutočnosť:

Problém „Škôlka na Slnečnej“, ako veľa iných, je dlhodobý, odsúvaný a naozaj zanedbaný nielen posledných osem rokov, ale ďaleko dozadu.

Už bývalého vedenia bolo snahou škôlku zrekonštruovať z finančných prostriedkov nadobudnutých odpredajom priľahlých pozemkov, ktoré boli súčasťou škôlky, vo vlastníctve mesta Zlaté Moravce.

Až v roku 2010, na podnet rodičov, ktorých deti škôlku navštevujú, si mesto dalo vypracovať cenové ponuky trom stavebným firmám.

A hoci sa pozemky predali, cenové ponuky vypracované boli, znovu išlo len o snahu. Ďalej sa totiž nekonalo.

Strecha stavby je v dezolátnom stave. Do škôlky vo všetkých častiach zateká voda. Zvlhnutím stien omietky plesnivejú a opadávajú a preto bol vo februári tohoto roku RÚVZ (hygienou) vyhodnotený stav MŠ na Slnečnej ulici za havárijný. Následne nato, bola mestu uložená pokuta za prevádzkovanie takýchto nevyhovujúcich priestorov na dané účely, s upozornením na rýchle odstránenie závad.

[nggallery id=38]

[hr]

-lr-

 

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button