Šport

Víťazná sobota v Corgoň lige

poradna

FC ViOn Zlaté Moravce – FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Od úvodných minút bojovného stretnutia sa hra niesla prevažne v réžii domácich. V 9. min prišla pekná akcia po osi Candrák – Pavlenda – Pavelka a vo vyloženej šanci sa ocitol Kuračka, ale z dvoch metrov trestuhodne prestrelil. V 11. min nastal závar v pokutovom území Spartaka, v poslednej chvíli hasil pred nabiehajúcim Kuračkom Čarnota. V 36. min Koro Kone poslal prízemný center do malého vápna nabiehajúcemu Bicákovi, no tomu chýbal krok pred prázdnu bránku. V 39. min spravil Machovec chybu pred pokutovým územím, k lopte sa dostal Hruška a ako na zlatom podnose ponúkol tutovku Candrákovi, ktorý do prázdnej bránky s prehľadom otvoril gólový účet stretnutia – 1:0. V závere prvého dejstva našiel Candrák v pokutovom území Pavelku, jeho strelu však v poslednej chvíli vyrazil Raška. Aj úvodné minúty druhého dejstva patrili domácim. V 49. min bol na hranici pokutového územia faulovaný Hruška, ktorý z následného priameho kopu len tesne minul Raškovu bránku. V 54. min rozohral Kuračka rohový kop, lopta sa dostala na Candrákovu hlavu, ten mieril tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Spartakovci pohrozili v 75. min, keď Bicák posunul Koro Konemu, jeho strela však bola pre Kuciaka lahôdkou. Skóre sa mohlo meniť v 80. min, keď Babicovu gólovú strelu z bránkovej čiary odvrátil Kaščák. Ďalšiu parádnu akciu vymyslel v 84. min Žilák, ktorý vysnul Orávika, jeho prudkú strelu vyrazil Raška na roh. V závere sa hostia snažili aspoň vyrovnať, ale strelecké pokusy Kaščáka a Coimbru mali od gólu ďaleko. V záverečnej minúte to vrelo v pokutovom území Spartaka, Kuračkovu strelu Raška vyrazil, následná hlavička Orávika skončila na žrdi a Babicovu technickú strelu reflexívne odvrátil trnavský gólman.

Gól: 39. A. Candrák.

Rozhodoval Perašín, ŽK: Majerník – P. Čarnota, Coimbra, M. Kaščák, 3284 divákov.

VION: M. Kuciak – Pavlenda, Janečka, Pavol Majerník, Chren – Pavlovič – A. Candrák (78. Orávik), M. Babic, Kuračka, M. Hruška (66. Žilák) – Pavelka (75. Brčák)

SPARTAK: Raška – P. Čarnota, Diallo, Gross, Coimbra – Machovec (63. Procházka) – Koro Kone, M. Kaščák, L. Kováč (25. J. Petráš), Bicák (78. Wellington) – Tomaček.

HLASY TRÉNEROV

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Zápas mal veľmi slušnú ako športovú, tak aj spoločenskú úroveň. Sme radi, že s Trnavou sme neprehrali ani tretíkrát v sezóne. Ujali sme sa vedenia, mohli sme pridať aj ďalší gól. Napriek tomu sme s víťazstvom veľmi spokojní.“

Peter Zelenský, tréner Spartaka: „Do Zlatých Moraviec sme prišli s odhodlaním získať nejaké body, to nám však vydržalo asi 10 minút. Nabádal som hráčov, aby hrali po zemi, napriek tomu sme hrali len na nakopávané lopty. Sklamali ma hlavne skúsení hráči.“

 

 

Čítajte viac: http://nitra.sme.sk

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button