Aktuality

Mesto bude stavať nájomné, cenovo dostupné byty pre každého

poradna

Dňa 30. mája 2011 absolvovali primátor Ing. Peter Lednár, CSc. a prednosta Ing. Ján Jamrich služobnú cestu do Bratislavy v rámci rôznych rokovaní.

Jedno z nich prebehlo za účelom zabezpečenia bytovej výstavby pre mladé rodiny, mladých ľudí a ostatných občanov, s riaditeľom Štátneho fondu rozvoja a bývania, Ing. Ľubomírom Bošanským.

Primátor a prednosta Zlatých Moraviec prezentovali záujem Mesta, v čo najbližšej budúcnosti stavať bytové domy a byty, ktoré budú mať nájomnú formu a budú postavené z prostriedkov rozvoja bývania, pre ľahšiu a reálnejšiu dostupnosť hlavne mladým rodinám.

Boli dohodnuté praktické kroky a postupy ako tento celý proces úspešne zvládnuť, aby sa k januáru nasledujúceho roka dala žiadosť na príslušnú inštitúciu.

Dovtedy je potrebné zabezpečiť projektovú dokumentáciu, vysporiadanie pozemkov, územné rozhodnutie, stavebné povolenie a zabezpečiť prípravnú fázu spočívajúcu v predložení zámeru vedenia mesta ZM, Mestskému zastupiteľstvu.

Mesto Zlaté Moravce má plnú podporu vo svojich zámeroch u všetkých štátnych inštitúcii.

[hr]

-lr-

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button