Aktuality

Ako hospodárilo Mesto do roku 2010?

poradna

 

 

Uvedené zistenia audítora potvrdzujú, že predchádzajúce vedenie Mesta Zlaté Moravce (bývalá primátorka Ing. Serafína Ostrihoňová, mestské zastupiteľstvo a prednostovia MsÚ), pravdepodobne, či už úmyselne alebo z nedbanlivosti, zanedbávalo mnohé zákonné povinnosti pri správe majetku Mesta.

Vedenie navonok preukazovalo zodpovedné nakladanie so svojim majetkom, ale konalo tak, že v mnohých prípadoch zakazovalo zamestnancom Mestského úradu konať zodpovedne, čo preukazuje aj stav pohľadávok Mesta a práca (resp. nič nerobenie) s pohľadávkami.

Výsledkom ich práce bola chaotická organizačná štruktúra Mestského úradu a Mestských podnikov, ktorá zaručovala neprehľadnosť v personálnej zodpovednosti a v hospodárení.

Nehospodárne nakladanie s majetkom Mesta bývalým vedením, ktoré nebolo a nie je v záujme občanov, preukazuje aj dlhodobý prenájom tepelného hospodárstva Mesta Zlaté Moravce, ktoré finančne poškodzuje jeho občanov ako aj podnikateľov napojených na odber tepla a teplej vody z tepelného hospodárstva. To, že predchádzajúce vedenie nekonalo v záujme mesta a jeho občanov, preukazuje aj skutočnosť, že za obdobie viacerých rokov nekonalo a nedokázalo získať finančné prostriedky zo štrukturálnych fondov EÚ na jeho rozvoj.

Chcete naozaj vedieť ako sa predchádzajúce vedenie staralo o nehnuteľnosti, ktoré sú majetkom Mesta? Prejdite sa po ňom a prezrite si ich! Presvedčíte sa na vlastné oči.

 

-jpk-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button